Üreten Nesiller İçin "Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi" 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da!

Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi Etkinlik A.Ş. tarafından 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde Türkiye’nin ilk “Çocuklar için Bilişim Zirvesi” gerçekleştirilecek.

Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi Etkinlik A.Ş. tarafından 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde Türkiye’nin ilk “Çocuklar için Bilişim Zirvesi” gerçekleştirilecek.

Bilişim Zirvesi tarafından düzenlenecek “Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi” çocukları ve gençleri teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçirmeyi amaçlıyor.

Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi; eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık gibi ana kategorilerde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak. Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100’e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, “Teknolojiye Doğan Çocuklar” mottosuyla hayata geçirilecek.

Teknolojiyle büyüyen değil, teknolojiye doğan çocukların bugününü ve yarınını ele alarak teknolojinin geleceğimizdeki rolünü, tedbir ve tehdit konularını paylaşacak; aynı zamanda kuşaklar arası iletişimde anne babaları da bilgilendirecek olan "Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi", 5-15 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler ile onların ailelerini, konunun uzmanı isimler, STK’lar ve özel sektör temsilcileri ile bir araya getirecek.

Dijital yaşamın bir parçası olmaya mecbur kalan teknolojiye doğan çocuklar ve yeni nesil kuşakların teknoloji ile yönetilen ve yaşanan bir dünyaya doğduklarını belirten Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, bu kuşağın “Application Kuşağı” olarak tanımlandığını ve ‘‘App Kuşağı’’ algısının oluştuğunu söyledi. App Kuşağı’nın dijital öncesi nesile göre çok daha dışa dönük bir nesil olduğu söyleyen Aksun, bu kuşağın nelerden etkilendiğini, hayatımızın her alanındaki bu teknolojinin çocuk dünyasındaki yarar ve zararlarını konuşturacaklarını ifade etti.

"Teknolojide Tüketen Değil, Üreten Olun"

Teknoloji ve çocuğu bir araya getiren bu kapsamda bir etkinliğin Türkiye için ilk olacağını ifade eden Aksun, Bilişim Garaj Akademisi, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu, Üstün Yetenekli Çocukların Aile Portalı, Happy Nest & Aslıhan Aksun MANDALArt, Mutlu Çocuklar Derneği gibi yapıları da bir araya getireceklerini söyledi. Küresel bazda da bu konseptin fazla örneği yok eklemesini yapan Aksun: “App Kuşağı olarak tanımladığımız bu nesil söz konusu olduğunda, yeni teknoloji onlara hayat rotalarını erken yaşta çizdiriyor. Etkinlikte ‘bu teknoloji nereye ve doğru yere mi gidiyor, toplum ve ebeveynler bu gelişimden nasıl etkileniyor?’ gibi sorulara yanıt bulmayı hedefliyoruz. Birçok ebeveyn, çocuklarının teknoloji ile iç içe olmasından, bilgisayar başında çok zaman harcamasından şikayetçi. Bu nedenle çocuklarını teknolojiden uzak tutmanın yollarını arıyorlar. Oysa zirvemizde de vurgulamak istediğimiz gibi teknoloji hem bireysel hem toplumsal gelişim için önemli. Önemli olan çocuğun teknolojiyi doğru kullanması, bu kullanım ile üretici olabilmesi, gereken araçlara nasıl ulaşabileceğini bilmesi, ailelerde de bu konuda bir farkındalık yaratılması” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Tam Destek

Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in ‘Download Toplumundan Upload Toplumuna’ isimli çalışması etkinlik konu başlıklarında yerini alırken, zirvenin hedefini ortaya koyan bir başlıkta, yine Özdemir’in ‘Çocukları Kodlamayın, Onlara Kodlamayı Öğretin’ başlıklı sunumu olacak. Oturum kapsamında, 3D baskı cihazlarından prototip üretme, ‘Hayalimdeki Elektronik Eşya Tasarımı’ gibi eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler de yer alacak.

Birçok BT şirketi etkinlikte yer alma bilgisini paylaşırken, konu kamu olduğunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi etkinlik sponsoru olarak desteği öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uzman isimler birçok başlıkta katılımcılarla sunumlarını paylaşacak.

Çocuklar ve gençlerin önemli bir bölümü için sosyal medya fenomeni olan Orkun Işıtmak ise gelişen dijital yetenekler ve hayat becerileri konusunda katılımcıları bilgilendirecek. Özellikle çocukların eğitimlerinde kullanılmaya başlayan ve zihin dinlendirme, dikkat eksikliği, sakinlik gibi konularda eğitici olan Mandala kişisel gelişim çizim öğretileri de etkinlikte yer alacak.

Unutmayın, “Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi”, 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

“Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bzcocuk.com web adresini ziyaret edebilir, ayrıca buradaki online kayıt formunu doldurarak etkinliğe ücretsiz katılma hakkına sahip olabilirsiniz.

Haberimizi teknoloji ile ilgilenen ve teknolojiyi aktif olarak kullanan tüm çocuklu okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor