İTÜ 2015 Girişimcilik Zirvesi, 18-19-20 Mart'ta Tüm Ekosistemi Bekliyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından ilki 2011 yılında düzenlenen Girişimcilik Zirvesi, bu yıl 19-20 Mart tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından ilki 2011 yılında düzenlenen Girişimcilik Zirvesi; girişimciliğe ilgi duyan ve bu konuda çalışmalar yapan tüm Türkiye çapındaki üniversite lisans, yüksek lisans öğrencilerini ve mezunlarını bir araya getirecek olup 18-20 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversites'nde gerçekleştirilecek.

Girişimcilik Zirvesi, İTÜ Girişimcilik Kulübü tarafından 2008-2010 yılları arasında düzenlenen ve girişimcilik üzerine seminerler ve panellerden oluşan Girişimcilik Forumu organizasyonunun revize edilmiş hali olup tüm üniversite öğrencileri tarafından her yıl ilgi ile beklenen, sınırlı kontenjan dahilinde gerçekleştirilen ve tamamen İTÜ Girişimcilik Kulübü üye öğrencileri tarafından organize edilen bir etkinlik.

Girişimcilik Zirvesi’nin vizyonu, ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha yetkin hale getirilmesi için iş ve üniversite camiası arasında bir sinerji ortamı oluşturmak ve ülkemizde Girişimcilik konusunun ele alındığı, en prestijli etkinlik haline gelmek.

Girişimcilik Zirvesi’nin misyonu ise girişimciliğe ilgi duyan ve bu konuda çalışmalar yapan üniversite lisans, yüksek lisans öğrencilerini ve mezunlarını kendilerini girişimcilik konusunda kanıtlamış iş dünyasının saygın iş adamlarıyla ve girişimcilik konusunda çalışmalar yapan saygın akademisyenlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Etkinlik günlerinde; katılımcıların saygın iş adamları ve girişimcilik konusunda çalışmalar yapan saygın akademisyenlerle buluşmaları, şirket temsilcileri ile üniversite öğrencilerinin birebir bilgi paylaşımı, aynı zamanda öğrencilerin potansiyellerini fark etmeleri, girişimcilik örneklerini görerek fikir edinmeleri sağlanıyor.

Eğitimler ve Mentor Buluşması

  • 18 Mart: Temel Girişimcilik Eğitimleri

İTÜ Girişimcilik Zirvesi etkinliği, 18 Mart 2015 günü İTÜ Ayazağa Kampüsü ARI 3 Teknokent Binası'nda Fatih CANAN eğitmenliğinde “Girişimcilik ve İş Kurma Eğitimleri” başlığı altında genel bir eğitim ile başlayıp sonrasında, katılımcıların tercihi dahilindeki farklı 2 alt başlığa ayrılıp bu başlıklar konusunda workshoplar ile devam etmesi üzerine kurulu bir konsepte sahip. Aynı anda gerçekleşecek olan workshopların konuları teknoloji startupları ve mobil uygulamalar üzerine olacak olup eğitimlerin arasındaki süreçte Teknokent gezisi yapılacak.

18 Mart 2015 Cuma
11.45 – 14.00 Girişimcilik ve İş Kurma Eğitimi – Fatih Canan
14.00 – 15.00 Teknokent gezisi ve sonrasında serbest dinlenme
15.00 – 17.00

Workshoplar

  • Workshop 1: Teknoloji Start-up’ları – Can Saraçoğlu
  • Workshop 2: Mobil UI/UX ve Uygulama Geliştiriciliğinde Önemli Noktalar – Monitise

Katılım Şartları:

*Etkinliğe katılım 100 kişi ile sınırlı.
*Workshoplar aynı anda gerçekleşeceğinden katılmak istediğinizi seçtiğinizden emin olunuz.

  • 18 Mart: Mentor Buluşması

İTÜ Girişimcilik Zirvesi: Mentor Buluşması”, girişimciliğe ilgi duyan kişilerin, akademisyenlerin ve girişimcilik dünyasında adını sıklıkla duyduğumuz tecrübeli girişimcilerin bir araya gelebileceği bir etkinlik olup 18 Mart 2015 Çarşamba günü 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Mentor Buluşması etkinliği iki bölümden oluşmakta. 18.00-19.30 arasında gerçekleşecek ilk bölümde katılımcılar, gruplar halinde, etkinlik alanında, katılım sağlayan mentorlar ile belirlenecek noktalarda limitli sürede görüşme imkanı bulacaklar. Periyodik uyarılarla bu gruplar mentor değiştirecek ve her gruba tüm mentorlar ile tanışma imkanı sunulacak.

Turlar tamamlandıktan sonra, 19.30-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan ikinci bölümde de tüm katılımcıların birbirleriyle istedikleri şekilde görüşebilecekleri serbest buluşma ortamı sağlanacak.

Katılım Şartları:

*Etkinliğe katılım 30 kişi ile sınırlı.
*Etkinlik katılım ücretini ödeme opsiyonları online ödeme ve havale şeklinde. Havale yolu ile ödemeyi tercih eden katılımcı adaylarının bu başlık altında kayit@itugirisimcilikzirvesi.org adresinden bilgi almaları gerekmekte.

Etkinlik Programı:

İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi'nde gerçekleştirilecek Girişimcilik Zirvesi programı aşağıdaki şekilde:

19 Mart 2015 Perşembe
12.00-12.30

Açılış Konuşması

Prof. Dr. Ramazan Evren – İTÜ Öğretim Üyesi & İTÜ Girişimcilik Kulübü Danışmanı

12.30-13.00

Geleceğin Teknolojileri ve Girişimcilik

Burak Aydın – Intel Türkiye Genel Müdürü

13.00-13.50

Mühendisçe Girişimcilik

Kerem Turgay – Arneca Technology Kurucu Ortağı

Levent Arslan – Sestek Kurucusu

13.50-14.00 Yeni Girişim Sunumları
14.15-15.05

Dünyayı Kucaklayan Sektör: İnternet

Sina Afra – Markafoni Kurucusu

Hasan Yaşar – İndir.com Kurucusu

15.05-15.15 Yeni Girişim Sunumları
15.30-16.20

Girişimcilikte Büyük Güç: Kadınlar

Başak Taşpınar Değim – Armut.com Kurucusu

Elif Güngör Reis – Arkim Ar-Ge Müdürü

16.20-16.30 Yeni Girişim Sunumları
20 Mart 2015 Cuma
13.00-13.45 Kurumsal Girişimcilik: Girişimci Fikirlerin Şirket İnovasyonuna Katkısı
14.00-14.45

Girişimci Hikayeler: Girişimin Hayata Geçme Yolculuğu

Emin Hitay – Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Göknur Atalay – Energy Danışmanlık Kurucusu & Yılın Kadın Girişimcisi

Ali Rıza Koç – Ark Grup Yönetim Kurulu Başkanı

15.00-15.30

İTÜ’de Girişimcilik

Prof. Dr. Şebnem Burnaz – İTÜ GİNOVA

Arzu Eryılmaz – İTÜ ARI Teknokent (İTÜ Çekirdek & İTÜ Gate)

15.45-16.30

Girişimcilere Verilen Destekler

Aslı Işınak Gözören – Keiretsu Forum Genel Müdürü

Mehru Aygül – Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü

Unutmayın, "İTÜ Girişimcilik Zirvesi 2015" 19-20 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

İTÜ Girişimcilik Zirvesi 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itugirisimcilikzirvesi.org web adresini ziyaret edebilir, kayıt işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi girişimciliğe ilgi duyan ve bu konuda çalışmalar yapan tüm Türkiye çapındaki üniversite lisans, yüksek lisans öğrencileri ve mezunları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor