Türkiye’nin İlk VoIP Etkinliği “VoIPEXPO” Gerçekleştirildi!

Bu yıl birincisi gerçekleşen, Türkiye’nin tek Voice Over IP ( VoIP ) etkinliği 6 Mart 2015 tarihinde Koç Üniversitesi’nde gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Bu yıl birincisi gerçekleşen, Türkiye’nin tek Voice Over IP ( VoIP ) etkinliği 6 Mart 2015 tarihinde Koç Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Bilişim sektörünün önde gelen firmalarının katıldığı etkinlikte sektör profesyonelleri, katılımcıları VoIP tabanlı ses sistemleri ve teknolojileri konusunda bilgilendirdi.

VoIP Teknolojilerinin bugünü, yarını ve VoIP teknolojilerine yatırım fırsatlarının tartışıldığı oturumlarda, alanında önde gelen kurumların kullandığı VoIP uygulamalarına ilişkin başarı hikayeleri sunuldu.

IP tabanlı ses sistemleri konusunda Türkiye’nin lider firması Empatiq İletişim Teknolojileri’nin ana sponsorluğunda düzenlenen VoIP Expo etkinliği’ne Empatiq’in Türkiye distribütörü olduğu Sangoma, Grandstream, Yealink, Calipera, Snom, FreePBX gibi dev markalar da katıldı.

Türkiye’de ilk defa gerçekleşen önemli bir etkinliğe imza atmanın gururunu taşıdıklarını belirten Empatiq İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Aykut Sağlam şunları söyledi. “ Her sektörde faaliyet gösteren firmanın temel ihtiyacı olan VoIP tabanlı ürünlerin, yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de kullanımı yaygınlaşıyor. Kurumlar bu ürünlerin sağladığı önemli maliyet avantajlarının bilincindeler. Sektörümüzde VoIP teknolojileri konusunda hızlı bir şekilde gelişip güçleniyor. Türkiye bilişim sektöründe sektör spesifik etkinlikler mevcut ancak, VoIP teknolojileri odaklı herhangi bir etkinlik bulunmuyordu. Sektörümüzün, bu alanda uzun yıllardan beri uzmanlaşmış sektör profesyonellerinin bir araya geldiği, VoIP teknolojilerine ilişkin konuların derinlemesine anlatıldığı ve tartışıldığı bir platforma ihtiyacı vardı. Bu düşünceden yola çıkarak VoIP Expo etkinliğini düzenledik. Etkinliğimiz sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü. Bu yıl içerisinde aynı Sadece İstanbul’da değil Ankara, İzmir, Gaziantep, Eskişehir gibi şehirlerde düzenlenerek tüm Anadolu’ da bilgi işlem uzmanlarının VoIP sistemleri hakkında bilgilenmesini amaçlıyoruz. Tüm katılımcılara ve sponsorlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Haberimizi bilişim sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor