Sahibinden, Türkiye’nin 2014 Emlak Haritasını Çıkardı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, bölgesel olarak konut tercihlerine de ışık tutarken en uygun alım-satım ve kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

sahibinden.com 2014 Emlak Haritası verilerine göre, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konutlarda en yüksek fiyattan alıcı bulan il İstanbul oldu. Kiralık konutlarda İstanbul’u sırasıyla Gaziantep ve İzmir izledi. Satılık konutlarda ise İstanbul’dan sonra en yüksek fiyattan alıcı bulan iller Gaziantep ve Adana olarak sıralandı. Emlakların ortalama fiyatları kiralıklarda 750 TL, satılıklarda da 162 bin TL oldu.

Ağustos’ta Kiralıyor, Aralık’ta Satıyoruz

Kiralık emlakların en fazla rağbet gördüğü ay Ağustos iken, satılıklarda Aralık ayı öne çıkıyor. Emlak özelliklerinde ise hem kiralık hem satılıklarda, 2. katta, doğalgazlı, 3+1, sıfır daireler tüketicilerin tercihi oluyor.

Marmara Bölgesi’nin Şampiyonu İstanbul

Verilere göre, Marmara Bölgesi’nin lideri satılık ve kiralık konutlarda İstanbul oldu. 2014’te İstanbul’da ortalama kira bedeli 1.000 TL olurken, satılıklarda ortalama fiyat 208 bin TL olarak belirlendi. İstanbul’dan sonra Marmara Bölgesi’nin kiralık konutlarda en pahalı ili ortalama 650 TL ile Yalova, satılıklarda ise ortalama 157 bin 500 TL ile Bursa oldu. Marmara Bölgesi’ndeki tüketicilerin tercih ettiği emlak özelliği, 2. katta, doğalgazlı, 2+1, sıfır daireler olarak öne çıktı.

Ege Bölgesi’nde en yüksek bedele sahip kiralık konutlar İzmir’de, satılık konutlar ise Muğla’da yer aldı. İzmir’de ortalama 750 TL’den alıcı bulan kiralık konutlara en fazla talep Ağustos ayında gerçekleşti. Muğla’daki satılık konutlar ise ortalama 170 bin TL’den en fazla Eylül ayında alıcısıyla buluştu. Satılık konutlarda Muğla’yı sırasıyla İzmir ve Manisa takip ederken, kiralıklarda İzmir’i Muğla ve Manisa izledi.

Adana Ortalama Satılık Emlak Bedeliyle En Pahalı İl

Bölge analiz verilerine göre, Akdeniz Bölgesi’nde satılık konutlarda Adana en pahalı il oldu. Satılık konutların ortalama 178 bin TL olduğu Adana’yı, Isparta ve Mersin izledi. Kiralık konut fiyatlarında ise Mersin ortalama 700 TL ile birinci sırada yer aldı. Mersin’den sonra Antalya ve Hatay kiralıklarda en çok tercih edilen diğer iller olarak belirlendi. 3+1, klimalı konutlar Akdeniz Bölgesi’ndeki tüketicilerin tercih ettiği emlak özellikleri oldu.

Konya’da Ortalama Fiyatlar Ankara’dan Yüksek

2014 yılı Türkiye Emlak Haritası verilerine göre İç Anadolu’da kiralık ve satılık konutlarda Konya en pahalı il oldu. Satılık konutlarda Konya’da ortalama fiyat 140 bin TL olurken, kiralık bedeli ortalama 625 TL olarak belirlendi. Karadeniz Bölgesi’nde ise satılık konutlarda Trabzon, kiralıklarda ise Karabük ortalama fiyatlarıyla öne çıkan iller oldu. Trabzon’da ortalama satış fiyatı 155 bin TL olurken, Karabük’teki kiralık emlakların fiyatı ortalama 650 TL’den alıcı buldu. Doğu Anadolu Bölgesi verilerine göre ise kiralık emlak fiyatlarında ortalama 600 TL ile Erzurum, Kars ve Iğdır ilk sırada yer aldı. Erzurum ortalama 133 bin TL’lik satılık emlak bedeliyle bölgenin en pahalı ili oldu.

Güneydoğu Anadolu’nun Lideri Gaziantep

Ortalama fiyatlarda ise Güneydoğu Anadolu’nun sanayi şehri Gaziantep hem kiralık hem de satılık konutlarda ilk sırada yer aldı. Gaziantep’teki emlaklar, kiralıklarda ortalama 800 TL’den, satılıklarda ise ortalama 193 bin TL’den alıcı buldu. Gaziantep’i satılık konutlarda Diyarbakır ve Batman, kiralıklarda da Şanlıurfa ve Diyarbakır takip etti.

Haberimizi emlak sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.836 kişi okudu.
Kategori: Hizmet Sektörleri, Ulusal
Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor