Mobil Ticaret'te Türkiye İlk Üç'e Girdi!

Monitise tarafından hazırlanan infografik, Türkiye’nin mobil üzerinden yapılan online alışverişlerde tüm dünyada Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte ilk üçe girdiğini ortaya koydu. Detaylar haberimizde..

Monitise tarafından hazırlanan infografik, Türkiye’nin mobil üzerinden yapılan online alışverişlerde tüm dünyada Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte ilk üçe girdiğini ortaya koydu.

Mobil teknoloji alanındaki lider şirketlerden Monitise, mTicaret’te farklılaşmak ve büyümek isteyen markaların mobil teknolojilere yaptıkları yatırımı artırmaları gerektiğini belirtiyor.

Monitise hazırladığı infografik ile “eTicaret”in “mTicaret”e dönüşme hızını gözler önüne serdi. Online ticaretin hızla mobil platforma kaydığını belirten infografik, mobil ticaretteki yıllık büyüme hızının eTicaret’in büyüme hızının 3 katı olduğunu gösteriyor.

Monitise MEA CEO’su Fatih İşbecer; “Tüm dünyada eTicaret trafiğinin büyük oranlarda mobil platformlara kaydığını biz de gözlemliyoruz” diyor. ebay ve Amazon gibi dev eTicaret firmalarının, mTicaret devrimini benimsediklerinin altını çizen İşbecer, “Dünyanın büyük firmalarının yaşadığı bu dönüşüm herkese örnek olmalı. mTicaret’in eTicaret’i üçe katladığını görüyoruz. Mobil platformda yer almayan ya da mobil platformun kendine özgü gerekliliklerini yerine getiremeyen markalar yok olmaya yüz tutabilir” diye ekliyor.

Türkiye Zirvede

İnfografiğe göre, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin ile birlikte online alışverişlerini mobil platforma taşıma konusunda dünya çapında en hızlı davranan ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’deki tüketicilerin %53’ü, 2014 yılı içerisinde yaptıkları online alışverişler için akıllı telefonlarını kullandıklarını söylüyorlar. Çin ve BAE gibi ülkelerde de benzer kullanıcı davranışları gözlenirken ABD’de bu oran yalnızca %31’de kalıyor.

Mobil Uygulamanın Gücü = Markanın Gücü

Infografik ayrıca mobil ticaretin lokomotifi görevini gören mobil alışveriş uygulamalarının tüketicilerin hayatlarında kapladığı yerin büyüklüğüne de dikkat çekiyor. Verilere göre, akıllı telefon kullanıcılarının %64’ü, alışverişlerini mobil uygulamalar üzerinden yaparken, %52’si mobil tarayıcıları kullanıyor ve mobil uygulamaların tercih edilmesinin iki ana sebebi olarak “kullanışlılık” ve “hız” gösteriliyor.

Monitise MEA COO’su Fırat İşbecer, bu verileri şöyle yorumluyor: “Mobil, tüm şirketler için artık öncelikli satış ve pazarlama kanalı durumunda. Mobil kanala açılan her şirket bu kanalda farklılaşmanın ve müşterilerine farklı bir deneyim sunmanın yollarını arıyor. Mobilde farklılaşmanın yolu da yenilikçilikten, kullanıcı dostu mobil tasarımlardan ve tamamıyla mobile uygun bir kullanıcı deneyiminden geçiyor. Yalnızca görünürlük sağlamak için uygulama çıkaran kurumların zamanın çok gerisinde kaldığını söyleyebiliriz."

Haberimizi eticaret ve mticaret sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor