Türkiye'nin En Kapsamlı KOBİ Sitesi: Kobimport.com!

KobimPort, Türkiye'de "Kobi"lere ve büyük ticari işletmelere yönelik geliştirilmiş internet ortamındaki en nitelikli ticari platform olma özelliğinin yanısıra birçok hizmeti tek çatı altında toplarak, ticaret dünyasında kendine yer edinmiş firmaların daha güçlü ve bilinir hale gelmesini amaçloyor.

KobimPort, Türkiye'de "Kobi"lere ve büyük ticari işletmelere yönelik geliştirilmiş internet ortamındaki en doğru bilgiyi sunan, en nitelikli ticari platform olma özelliğini taşıyor. Birçok işlemi ve hizmeti tek çatı altında toplayan "Port Projesi", ticaret dünyasında kendine yer edinmiş firmaların daha güçlü ve bilinir hale gelmesini amaçlıyor.

Port Projesi firmalara pek çok imkan sunuyor, firmaların sosyal medyada tanıtılması ve sosyalleşmesini sağlayarak; firmalara hem ticari hem de sosyal yüz binlerce yeni ziyaretçi kazandırıyor.

KobimPort'un temel misyonunu, Port Projesi’nin kurucusu Halit Altunterim, daha kurduğu günde şöyle tanımlamış;

  • Ünvan ve türüne bakılmaksızın, ülke genelindeki her bir şirketin; rekabetçi bir anlayışla, internet mecrası üzerinde bilinilirliğini ve bulunabilirliğini arttıran ürünleri hazırlamak ve sunmak,
  • Memnun müşteri ve nihai tüketici kitlesi oluşturmak suretiyle kazanç elde eden, doğal sonucu olarak da mali yükümlülüklerini yerine getiren, kâr eden mükellefler olmaları noktasında destek ve aracı olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak,
  • Güçlenen firmaların daha çok iş gücüne sahip olmaları ihtiyacından yola çıkarak, işsizlik oranının düşmesine katkı sağlayıp; yeni istihdam alanları açılmasında önemli rol oynamak.

KobimPort, kobilere, küçük esnafa ve büyük şirketlere verdiği hizmetlerle "%100 Müşteri Memnuniyeti"ni hedefliyor. Kobimport.com'a kayıtlı tüm firmaların, fırsat ve kampanyalarını duyurabildiği, en çok bilinen ve tercih edilen vitrin bir proje olmanın yanı sıra; kendilerine ait özel bir internet adresi ile de münferit olarak duyurulmalarını ve farklılıklarını ortaya koymalarını sağlıyor.

KobimPort, 2008 yılının Eylül ayında, 44 Ajans bünyesinde Fatihport.com ile faaliyete geçirilmiş. Şuan 165 site ile yayında olan proje yaklaşık 8500 kobiye hizmet veriyor. Her geçen gün yeni bir hizmet ekleyerek, büyük hedefine doğru ilerleyen Kobimport'u destekleyen, daha odaklı yan projeler de mevcut.

Kobi Arama Motoru: AltınPort!

Altinport.com, Türkiye genelinde bütün il ve büyük illerin ilçelerinin alt yapısını tamamlamış olan, Kobimport’un arama motoru. Altınport, Kobimport üyesi tüm firmaları arama etiketleri ve firma adına göre veritabanında sorgulayak elde edilen sonuçları listeleyebiliyor. Arama yapan kişiler bu sistem üzerinden aradıkları firmaların bilinmesi gereken tüm bilgilerine hem port sitesindeki sayfasından hem de özel sitesinden (subdomain) ulaşabiliyorlar.

Bireysel ve ticari işletmelere yönelik internet ortamındaki en doğru ve nitelikli verileri ziyaretçilerine sunan ticari arama motoru olma özelliği taşıyan Altınport’a, www.altinport.com adresinden ulaşarak, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Her biri 7 yıllık ve aktif 165 portal!

PORT projesinin temelinde tek tek bütün il ve ilçelerin internetteki ticari rehberini oluşturmak var. İçerisinde Türkiye'nin her tarafından bir çok il ve ilçe bulunan projede yer alan portlardan sadece birkaçı; Fatihport.com, Adanamport.com, Balikesirport.com, Beylikport.com, Sisliport.com, Malatyaport.net...

Port projesinin Türkiye çapındaki bölge temsilcileri, bölgelerindeki firmaları tek tek ziyaret ederek; firmaların resimlerini, videolarını, tüm iletişim bilgilerini, tanıtım yazısını ve hangi ürünleri/hizmetleri verdiğine kadar tüm detayları bizzat firmanın kurucusundan ediniyor ve sistemde ki firmanın kendi özel arayüzüne girilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda kobiler, işletmelerini, Kobimport bünyesinde hizmet veren, istedikleri bir port sitesindeki “Firma Kaydet” sayfasını kullanarak, kendileri de kaydedebiliyor.

Yakında tüm KOBİ'ler tek haritada: HaritaPort!

Yine Kobimport bünyesinde oluşturulan, harita üzerinden ziyaretçilerin sistemde kayıtlı olan firmalara ulaşmalarını sağlamaya yönelik geliştirilen Haritaport'ta çok yakında hizmete açılacak.

(Yakında hizmete girecek olan Haritaport.com’un ekran görüntüsü)

Sektörel Port Siteleri yakında geliyor!

Yakında planlanan yeniliklerden birisi de Port sitelerinin sektör bazında kategorizasyonu. Kurucu Halit Altunterim şöyle anlatıyor; "Tüm portlarda kayıtlı olan ve firmaları ayrıca ek olarak sektörel port sitelerinde listeleyeceğiz. Örneğin Fatih, Ordu, Adana, Mersin, Malatya, Edirne, Van'da vs. dekorasyon işi yapan kayıtlı firmaları dekorasyonport.com  sitesinden erişime açacağız. Tüm portlardaki, o sektöre ait firmaların listelendiği bir siteden bahsediyoruz. Giyim, Yiyecek, Emlak, İnşaat gibi genel sektörleri kapsayan alan adlarımız (tekstilport, insaatport, kuaforport, dekorasyonport vb.) mevcut. Her bir sektör için bu alan adları üzerinden, o sektördeki tüm firmaları listeleyeceğiz. Üstelik bunun için ek bir ücret talebinde de bulunmayacağız. Çünkü 2008 yılından bu yana geliştirdiğimiz her yeniliği, KOBİ'lerimize ücretsiz olarak sunuyoruz."

Her Kobi’ye bir Dükkan: DukkanPort!

Tüm Kobi’lerin sektörlerine göre tasarlanmaya devam eden Dukkanport.com’un temelleri 2009 yılı Kasım ayında atılmış. Öncelik sırasına göre ilerleyen Kobimport, Dukkanport çalışmalarına 2015 itibariyle başlamış durumda. 3D (üç boyutlu) olarak 255 ayrı dükkan görüntüsünün çizimleri devam ediyor. DukkanPort, önümüzdeki aylarda 255 sektöre bağlı, 8500+ dükkanla yayına çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Bir çok efektif özelliğe sahil olan hizmetin, Demo dükkan görüntüsü ise Mart ayı ortasında yayına girecek. Kobimport’a kayıtlı firmalar, bu dükkana sahip olmak için herhangi bir ücret ödemeyecekler. Her yenilik gibi bu da yine ücretsiz olacak.

(Örnek: Yiyecek sektörü, Balıkçı kategorisinde kayıtlı olan bir balıkçı firmasının, Dukkanport ile ücretsiz sahip olacağı dükkanın 3D gündüz görüntüsü.)

Ve tabi ki PORT projeleriyle ilgili tüm yenilik ve gelişmelerden Girişim Haber olarak sizleri haberdar edeceğiz.

KobimPort hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve Türkiye'nin tüm KOBİ'lerine en pratik şekilde ulaşmak isterseniz www.kobimport.com web adresini ziyaret edip kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer siz de bir KOBİ iseniz, web siteniz yoksa, çok düşük bir maliyetle yüksek kalitede bir siteniz olsun istiyorsanız, KobimPort'ta yer almanız için yapmanız gereken; Kobimport’a bağlı herhangi bir Port sitesine girip, firma kayıt formunu doldurmanız yeterli.

Kobimport ailesine ve girişimci Halit Altunterim'e Port projelerinde başarılar diliyor, haberimizi KOBİ sahibi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor