Sosyal Girişimcilik Projeleri 40 Bin ile 200 Bin TL Arası Hibe Alacak!

Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında seçilecek sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözüm üreten projelerine 40 bin TL ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlayacak. Detaylar haberimizde..

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) projelerine destek vermek amacıyla 2008 yılından bu yana uyguladığı Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na bu yıl 68 ilden, 375 proje başvurdu. Bugüne kadar 109 projeye destek veren Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında seçilecek sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözüm üreten projelerine 40 bin TL ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlayacak.

“Toplumsal Sorunlara Etkili Çözüm Sunan Kuruluşları Destekliyoruz"

Toplumsal gelişmenin ayrımcılığı ve fırsat eşitsizliğini çözmekle başlayacağını ve Toplumsal Gelişme Hibe Programı ile bu sürece destek vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan şunları söyledi: “Toplumsal gelişmenin önündeki engelleri kaldırmak için eşitsizlikler ve ayrımcılıklar konusunda toplumun bilinçlenmesi gerekiyor. Biz de bu eksikliği ancak sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışarak gidereceğimize inanarak, STK’lara yönelik ilk hibe programını hayata geçirdik. Bugüne kadar, toplumun en dezavantajlı kesimlerinden kadın, genç ve engellilerin topluma eşit fırsatlarla katılımı için projeler üreten STK’lara 10 milyon TL’yi aşkın hibe desteği verdik.

STK’ların kadınlar, gençler ve engellilerin sorunlarını yakından görerek bunlar için en etkili çözümleri geliştirme yetkinliğine sahip olduklarını belirten Zerrin Koyunsağan: “Bu yıl aldığımız 375 başvuru arasından en iyi projeleri seçmekte zorlanacağız. Sadece maddi kaynakla sınırlı kalmayıp, hibe alan kurumların kapasitelerinin gelişmesine de katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Projelerine destek verdiğimiz sivil toplum kuruluşları, toplumsal sorunların çözümü için ne kadar güçlü ve etkili bir aktör olduklarını gösterdiler. Bu yıl yine bu konulara odaklanan, sürdürülebilir ve model olabilecek nitelikte projeler seçmeye özen göstereceğiz.”  dedi.

Hibe almaya hak kazanan projeler, konunun uzmanları, akademisyenler, sivil toplum ve medya mensuplarından oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenecek. Özellikle “engelli kadın”, “genç kadın” ya da “engelli genç” olmak üzere iki kez ayrımcılığa maruz kalan grupların sorunlarına kapsamlı çözüm önerileri geliştirerek, kalıcı etki yaratmayı hedefleyen projelere öncelik verilecek.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sabancivakfi.org web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi STK'lar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor