‘GREAT Startup’ Yarışmasını Kazananlar Girişimciler Londra’da

'GREAT' kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcileri arasında düzenlenen 'GREAT Startup' yarışmasında 5 kategoride birinci olan şirketlerin kurucuları, yarışma ödüllerinin bir parçası olan Londra gezisini gerçekleştirdiler. Detaylar haberimizde..

Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla Birleşik Krallık hükümeti tarafından yürütülen GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’deki genç teknoloji şirketleri arasında düzenlenen ‘GREAT Startup’ yarışmasını kazananlar, yarışma ödüllerinden biri olan Londra gezisini gerçekleştirdiler.

Ocak ayında gerçekleştirilen Londra seyahatinde “GREAT Startup” yarışmasını kazanan şirketlerin kurucuları, girişimlerini geliştirmek için Birleşik Krallık Başbakanlık ofisinden Başbakanlık İş İlişkileri Danışmanı Chris Hopkins ve Başbakalık Teknoloji Politikaları Danışmanı Daniel Korski ile Başbakanlık konutu olan Downing Street 10 Numara’da bir araya geldiler. Grup ayrıca, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) bünyesinde Başbakanlık Ticaret Elçisi Lord Janvrin, UKTI Gelişmekte olan Pazarlar Başkanı Daniel King ve UKTI Yazılım, Yaratım ve Medya Sektör Lideri Terry Mankertz ile de görüşerek projelerini paylaştılar.

GREAT Startup” yarışmasını kazanan şirketlerin kurucularından oluşan grup, 4 gün süren Londra gezisi boyunca girişimcileri büyüten, fon bulmalarına destek olan London & Partners İç Yatırımlar Yöneticisi Omar Hassan ile de buluşarak projeleri hakkında görüşme fırsatı buldular. Londra’da teknoloji kenti ve Google kampüsü gibi öne çıkan bölge ve ofisleri de ziyaret eden Grup, Birleşik Krallık’a yatırım yapma, muhtemel işbirlikleri gibi konularda düzenlenen çeşitli toplantılara da katıldılar.

Geziye katılan HotelRunner kurucu ortağı Ali Beklen, Londra’da bulundukları süre içinde Birleşilk Krallık’ın teknoloji yatırımlarına verdiği önemi ve disipliner yaklaşımı her boyuttan dinleme şansı bulduklarını belirterek: “Kurduğumuz yeni bağlantılar sayesinde Birleşik Krallık’tan yeni yatırımcılar ile görüşmelere başladık. HotelRunner’in küreselleşmesi sürecinde İngiltere’deki ekosistem ile yollarımızın kesişeceğine hiç şüphem yok. Bu kusursuz organizasyona destek veren herkese HotelRunner ailesi olarak teşekkür ederiz.” dedi.

GREAT Startup” yarışmasının ödülü olan Londra gezisine, yarışmayı ‘Kadın Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde kazanan alışveriş ve moda arama motoru www.vitringez.com adına Natali Yeşilbahar, ‘Üniversiteli Genç Girişimci’ kategorisinin birincisi, 7 farklı sosyal medya uygulaması sunan www.visionteractive.com adına Onur Candan, ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde birinci olan cloud üzerinden callcenter hizmeti sunan www.alo-tech.com adına Cenk Soyak, ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde birinciliği alan yemek sitesi www.favoreat.com adına Seli De Eskinazis, ‘Jüri Özel Ödülü’nü alan seyahat turizm siteleri http://cloudarena.com ve HotelRunner projesini temsilen de Kurucu Ortak Ali Beklen katıldılar.

Startup yarışmasında kategori birincisi olan şirketler risk sermayesi şirketlerinin de yer aldığı Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’ta iş kurmak isteyenlere danışmanlık, ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’ta iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma ve fikir alışverişinde bulunma olanağı kazanmışlardı.

GREAT Kampanyası Hakkında

2012 yılında, dünyayı turizm, eğitim ve ticaret için Birleşik Krallık’a gelmeye teşvik etmek için Birleşik Krallık’ın sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla hayata geçirilen GREAT kampanyası, Birleşik Krallık Hükümeti’nin en iddialı uluslararası pazarlama kampanyası niteliğinde. Kampanyanın Türkiye lansmanı geçtiğimiz yıl Mart ayında Bursa’da Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında gerçekleşmişti. Yabancı girişimcilere birçok kolaylık ve teşvik sunan Birleşik Krallık için Türkiye, kampanya dahilinde büyük önem arz ediyor. Türkiye’deki markalar ve şirketler, uluslararası ölçekte büyümek ve dünya markası olmak için büyük bir potansiyele sahip. Kampanya bu alanda tüm dünyada en iyi fırsatları sunan Birleşik Krallık’ta iş yapmak ve ticari ortaklıklar oluşturmak isteyen Türk şirketlerine fırsatları daha iyi anlatma ve bilinirlik yaratma misyonunu da taşıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor