Avustralyalı İş İnsanları Yatırım ve Ticaret Yapmaya Geliyor!

Avustralya’nın Victoria Eyaleti, iki ülke arasındaki yatırımları kuvvetlendirmek için Türkiye ofisini açma kararı aldı. Detaylar haberimizde..

Avustralya’nın Victoria Eyaleti, iki ülke arasındaki yatırımları kuvvetlendirmek için Türkiye ofisini açma kararı aldı. 2012 yılında Türkiye ile ikili ticari görüşmeleri gerçekleştiren Victoria Eyaleti; Türkiye ofisi ile enerji, alt yapı, maden, inşaat ve tarım alanındaki iş birliklerini güçlendirerek 1,6 milyar Avustralya doları olan karşılıklı ticaret hacmini daha da yukarılara taşıyacak.

Victoria Eyaleti, Türkiye ile güçlü ticari ilişkilere verdiği önemi ve bağlılığı göstermek amacıyla İstanbul’da Victoria Eyaleti İş Ofisini açma kararı aldı. Ofisin açılışı Victoria Eyaleti’nin KOBİ, İnovasyon ve Ticaretten Sorumlu Bakanı Adem Somyürek’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Victoria Eyaleti’nin İzmir doğumlu Bakanı Somyürek, Türkiye ve Avustralya arasındaki bağların Anzak Günü kutlamaları ve 2015’in Avustralya’da Türkiye yılı, Türkiye’de de Avustralya Yılı ilan edilmesi ile güçlendiğini vurguladı.

Victoria Eyaleti ve Türkiye arasında gelişime açık önemli ticaret ve yatırım fırsatlarının olduğunu belirten Bakan Adem Somyürek: “Türkiye, 2017 yılına kadar dünyanın en hızlı gelişen 2’nci en büyük ekonomisi olma yolunda ve 2050 yılında ise dünyanın en büyük 9’uncu ekonomisi olacağının öngörüleri yapılıyor. Bu durum Türk ve Victoria’lı şirketler için geniş fırsatlar doğuruyor.” dedi.

İki Ülkenin İş Adamları Buluştu

Avustralya ve Türkiye arasındaki ikili ticaret işbirliğini güçlendirmek için 4 günlüğüne Türkiye’ye gelen Avustralyalı iş adamları, düzenlenen bir resepsiyonla Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Avustralya’da iş yapan Türk iş adamlarının katıldığı gecede, iki ülke arasındaki ticaret imkanları görüşüldü.

Türkiye, Avustralya’nın 33’ncü en büyük ticari ortağı konumunda. 2012 yılında başlayan karşılıklı ticaret hacmi 2013 yılında 1.6 milyar Avustralya Dolarına ulaştı. 2013 yılında Türkiye 921 milyon Avustralya Doları altın, kömür, medikal malzemeler ve buğday ithal ederken, Avustralya 644 milyon Avustralya Doları tutarında metal, denizcilik ürünü, binek otomobil, meyve, sebze ve kuruyemiş ihraç etti.

1997 yılında Dubai’de kurulan Victoria Eyaleti İş Ofisi; Türkiye, Afrika ve Orta Doğu’da ticaret ve yatırım olanaklarını geliştirmek amacıyla kuruldu. Ofis; çeşitli teşvikler ve yatırım programları ile birlikte Victorialı ihracatçılar ve şirketlere yatırım, ticaret ve çevresel destekler sağlıyor.

Avustralya Büyükelçiliği hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkey.embassy.gov.au web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Avustralya ile potansiyel iş fırsatlarına ilgi duyan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor