Garanti Bankası ve BUBA’dan Girişimcilik Platformu: Garanti Partners

Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcılık Platformu’nun (BUBA) işbirliğiyle girişimlerin hızlandırılmasını amaçlayan “Garanti Partners” oluşumunu hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcılık Platformu’nun (BUBA) işbirliğiyle girişimlerin hızlandırılmasını amaçlayanGaranti Partners” oluşumunu hayata geçirdi.

Garanti Partners ile bankanın ve Boğaziçi Üniversitesi’nin girişimcilik alanındaki bilgi birikimi hizmete sunulurken, girişimcilerin oluşum üzerinden BUBA’nın sunduğu desteklere erişmesine olanak sağlanacak. Ayrıca şirketini kurmuş girişimcilere, avantajlı bankacılık ürün ve hizmetleri de sunulacak. Garanti Partners, sadece İstanbul’daki değil Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimcilerin, bu imkânlara ulaşabilmesine olanak sağlayacak. Türkiye’de banka ve üniversite işbirliğinin en kapsamlı örneklerinden biri olan girişimcilik platformu Garanti Partners’tan, Garanti Bankası müşterisi olsun ya da olmasın, seçim sürecinden başarıyla geçen tüm girişimciler yararlanabilecek.

Garanti Partners için düzenlenen basın toplantısında konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere: “Garanti Partners ile en büyük hedefimiz girişimlere hız kazandırmak. Oluşum, projeleri hayata geçirmek ve sürdürülebilir kılmak amacıyla, girişimcilerle beraber strateji geliştirmeye ve kapsamlı bir iş planı hazırlanmasına olanak sağlıyor. Ar-Ge odaklı ürünler geliştiren girişimcilere ve çözüm ortaklarına teknik destek veriyor, ürün veya hizmetler pazara sunulmadan önce test etme ve geribildirimlerle iyileştirme imkanı tanıyor. Erken aşama girişimlere ise ihtiyaç duyduğu çevrimiçi ve mobil pazarlama desteğinin yanı sıra kuluçka merkezi, mentorluk ve avantajlı koşullarda bankacılık hizmetleri sunuyor. Bu kapsamda firmalar, kuluçka merkezinden destek aldıkları 1 yıl boyunca Garanti İlk Adım Paketi ile bankacılık hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor.

Şirketleşen ve bankamız tarafından kapsamlı iş planı onaylanan kuluçka merkezindeki girişimciler için, masrafsız, 24 ay vade ile 50.000 TL’ye kadar kredi sunuyor ve bu kredi desteğinin faizinin %50’sini banka olarak biz karşılıyoruz. Garanti Partners aynı zamanda, seçim sürecinden başarıyla geçen tüm girişimcilere, gereksinim duyulan tüm kalemlere ulaşma ve yatırımcılarla aynı çatı altında buluşma imkanı sunuyor. Özetle Garanti Partners, bilgi birikimi desteği başta olmak üzere, tüm alanlarda girişimcileri desteklemeye odaklanıyor.” dedi.

BUBA Başkanı Timuçin Bilgör ise yaptığı konuşmada: “Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını ve daha çok kişinin yeni işletmeler kurarak istihdam yaratmasını istiyorsak, girişimci adaylarımızı cesaretlendirecek ve onların önünü açacak destekleri sadece devletten değil, büyük şirketlerimizden de alabilmeliyiz. Bu bakımdan, Türkiye’nin en büyük bankalarından birinin önemli bir inisiyatif üstlenip, kapsamlı bir girişim hızlandırma programını BUBA ile birlikte faaliyete geçiriyor olması, girişimcilik ekosistemimiz için çok önemli bir gelişmedir.” şeklinde konuştu. Bilgör sözlerine şöyle devam etti: “Garanti Partners programına kabul edilen girişimlerle çok yakın çalışacağız. Girişimlerin rekabetçi özelliklerinin güçlendirilmesi, satış ağlarının genişletilmesi, hazır olduklarında Garanti Bankası ve BUBA’nın iş ortakları ekosistemine hızlı bir şekilde entegre edilmesi ile girişimlerin büyümesinde çarpan etkisi yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

Garanti Partners hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.garantipartners.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor