GD Holding, Kitlesel Fonlama Platformu crowdFON'un Yüzde 20'sini Satın Aldı!

GD Holding, dünyada hızla yaygınlaşmakta olan kitlesel fonlama (crowdfunding) platformlarının Türkiye'de öncüsü olan crowdFON.com’un yüzde 20 hissesini satın aldı. Detaylar haberimizde..

Bünyesinde ara kademe ve mavi yakada lider insan kaynakları sitesi Eleman.net’in yanı sıra, Pikoser, Global Teknoloji, Serieleman.com, Dersverir.com gibi platform ve markaları bulunduran GD Holding, yeni girişimcilere fon sağlamak hedefiyle bir işbirliği gerçekleştirdi. Holding, dünyada hızla yaygınlaşmakta olan kitlesel fonlama (crowdfunding) platformlarının Türkiye'de öncüsü olan crowdFON.com’un yüzde 20 hissesini satın aldı.

GD Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar: "GD Holding olarak insan kaynakları, telekom, iş güvenliği ekipmanları, bilişim ve e-ticaret sektörlerine yaptığımız yatırımlarla yükselişimizi sürdürüyoruz. Yer aldığımız her sektörü temsil eden şirketlerimiz üzerinden, Türkiye’ye yeni markalar kazandırarak hızla büyüyen bir holdinge dönüştük. Fikre değer veren yönetim anlayışımızla, Türkiye'nin lider kitlesel fonlama platformu olan crowdFON.com'u da iştiraklerimiz arasına katıyoruz. Türkiye'nin genç ve yeni girişimcilerine ilk fonlama desteğinin sağlanabileceği ortamı sağlayarak ülkemizin teknoloji hamlesine destek vermeyi hedefliyoruz. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz tüm projelerimizde de aynı hedefle yol alacağız." dedi.

Türkiye'de kitlesel fonlama olarak adlandırılan, Dünya'da "crowdfunding" ismiyle anılan ve öncülüğünü Amerikan Kickstarter şirketinin başlattığı ödül sistemine dayalı platformlar global piyasalarda hızla yaygınlaşıyor. 2009’dan bugüne kadar Kickstarter şirketinin projelere verdiği destek 2 milyar doları aşmış durumda. Türkiye'de 2011’de projemefon adıyla operasyona başlayan crowdFON.com markası, şimdiye kadar 890 proje destek veren, Türkiye'nin ilk ve lider crowdfunding markası olarak anılıyor.

crowdFON Kurucusu Savaş Ünsal, Türkiye'de kitlesel fonlama platformlarının henüz Amerika’daki benzer platformların seviyesine gelmediğini, ancak önümüzdeki 3-5 sene içinde gerek SPK düzenlemeleri, gerek vergi mevzuatlarının tamamlanmasıyla bu tür ödül veya sermaye toplama bazlı kitlesel fonlama platformlarının yeni projelerin ilk fonlama ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alternatif platformlar olabileceğini belirtti. Ünsal: "GD Holding A.Ş. ile ortaklık süreciyle birlikte crowdFON.com'un altyapı geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık vererek lider konumumuzu güçlendirecek ve Türkiye’nin genç girişimcilerinin önünü açmaya devam edeceğiz." dedi.

crowdFON hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gdholding.com.tr ve www.crowdfon.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

crowdFON ekibini tebrik ediyor, haberimizi ekosistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor