Yaratıcılıkta Sınır Tanımayanlar Proje Baharı’nda Buluşuyor

Üniversite ve sanayi işbirliği gelişiminde önemli bir rol oynayan “TET Ar-Ge Proje Pazarı” diğer adıyla Proje Baharı sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek. Detaylar haberimizde..

Üniversite ve sanayi işbirliği gelişiminde önemli bir rol oynayan “TET Ar-Ge Proje Pazarı” diğer adıyla Proje Baharı sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, Ar-Ge kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek.

13 Şubat 2015’e kadar etkinliğe başvuran projeler; sektör temsilcileri, akademisyenler ve ilgili uzmanlardan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek. Seçilen projeler ise 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak Proje Baharı’nda potansiyel yatırımcısıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Girişimciler ve akademisyenler için projelerini üretime dönüştürme fırsatı sunan etkinlikte ayrıca 4 farklı kategoride ödüller dağıtılacak:

  • Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları,
  • Enerji Üretim İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar,
  • Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları ve
  • Diğer

olmak üzere dört farklı kategoride dereceye giren ilk 3 Ar-Ge projesi sahibine sırasıyla:

  • 20 bin TL,
  • 10 bin TL ve
  • 7 bin 500 TL

’lik nakdi ödüller verilecek.

Sanayicilerin yanı sıra üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek TET Ar-Ge Proje Pazarı’na; iş dünyasının ve sektörün önemli temsilcileri de yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok başarılı projenin başvurduğu etkinlikte bugüne kadar 15 proje ticarileşti.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, sektörde bir ilk olan Proje Baharı’nın dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Her geçen yıl sanayi kuruluşları temsilcilerinin, üniversitelerimiz akademisyen ve öğrencilerin, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanlarının ilgi ve katılımının arttığını gözlemliyoruz. Bu sektörün geleceği açısından umut verici. 2023 yılındaki 45 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmamızda AR-GE ve inovasyon önemli bir gereklilik. Sektörümüz, üretim kapasitesi, teknolojik yeterliliği ve gelişme potansiyeli ile bu hedefe ulaşabilecek güçte. İhracatımızın katma değerini yükseltecek çalışmaları Birlik olarak desteklemeye devam edeceğiz.”  

Unutmayın, TET Ar-Ge Proje Pazarı başvuruları 13 Şubat 2015’e kadar yapılabiliyor.

TET Ar-Ge Proje Pazarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tetprojepazari.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimciler ve akademisyenler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor