Öğrencileri Finansal OkurYazar Yapan 3 KUMBARA Projesi Devam Ediyor!

Doğuş Grubu sponsorluğunda Milli Eğitim Bakanlığı desteği, Para Durumu’nun katkısı ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) gözlemciliğinde yürütülen ‘3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’ Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimlerine devam ediyor. Detaylar haberimizde..

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine tasarruf kavramını ve önemini anlatmak, onları tasarrufa yönlendirmek amacıyla başlatılan ‘3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’, güz dönemi eğitimlerini tamamladı.

Program kapsamında bahar döneminde ziyaret edilecek okullarla beraber 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar toplamda 200 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.

Tasarruf kavramının yanı sıra para, istek, ihtiyaç kavramlarının da eğlenceli bir yolla anlatıldığı 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’nın güz dönemi eğitimi kapsamında Adana, Ankara, Edirne, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Kütahya, Mardin, Niğde, Sivas, Trabzon ve Van’daki okullarda eğitimler verildi. Alanında uzman 15 eğitmenle yürütülen program dahilinde bahar döneminde Balıkesir, Muğla, Kayseri, Diyarbakır, Giresun, Sinop, Tekirdağ, Manisa, Mersin, İstanbul, Kahramanmaraş, İzmir ve Ankara’daki öğrencilerle buluşmalar devam edecek.

Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme ve hedefe ulaşma sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynlerin de eğitim sürecinden faydalanması amaçlanıyor. 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Programı’yla yürütülen çalışmalar kapsamında, İstanbul’daki okullarda 3 Kumbara Tiyatrosu oyunları sahneliyor.

Van, Pilot İl Seçildi

Şubat ayı sonunda yeni bir eğitim modeliyle geliştirilecek olan programda, pilot il olarak seçilen Van’da yer alan tüm ilçelerden bir sınıf öğretmenine eğitim verilmesi ve bu eğitimi alan öğretmenlerin bir sonraki dönem Van’daki yeni öğrencilere ders vermesi de planlanıyor.

3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.3kumbara.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ilköğretim 4. sınıf öğrencileri ve ilköğretim öğretmenleri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor