TİM-TEB Girişim Evleri'nin Gaziantep, İstanbul ve İzmir Seçmeleri Tamamlandı

“Yükte hafif pahada değerli ürün" geliştiren girişimcilere ulaşma hedefiyle açılan TİM-TEB Girişim Evleri için Gaziantep, İstanbul ve İzmir ayağında girişimci seçmeleri tamamlandı. Detaylar haberimizde..

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda kurdukları işbirliği kapsamında açtıkları TİM-TEB Girişim Evleri ile Türkiye'nin dört bir yanındaki teknolojik ve yüksek katma değerli proje sahibi girişimcilere ulaşmayı amaçlıyor.

İlki Gaziantep'te açılan TİM-TEB Girişim Evleri'nin sayısının önümüzdeki dönemde artırılarak 2015 yılında 10'a çıkarılması planlanıyor. Gaziantep, İzmir ve İstanbul'daki TİM-TEB Girişim Evleri için ilk girişimci seçmeleri yapıldı. İhracatın yeni kahramanları olmaya aday 200'e yakın girişimci seçmelere katıldı. Başvuran projelerden 31'i TİM-TEB Girişim Evi'nin imkanlarından yararlanmaya hak kazandı.

En Kapsamlı Destek

Türkiye'de girişimcilere en kapsamlı desteği sunan banka olarak, ihracatçıların çatı birliği TİM ile bu alanda güç birliğine gitmekten mutluluk duyduklarını söyleyen TEB KOBİ Bankacılığı Direktörü Devrim Ziya Tavil: "Geliştirdiğimiz TEB Girişim Evi konseptini TİM-TEB Girişim Evi adıyla Anadolu'ya yaymaya başladık. Amacımız teknolojik ve katma değeri yüksek ihracat potansiyeli taşıyan girişimlerin sayısını artırmak ve ihracat hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak. TEB'in Danışman Banka tecrübesiyle TİM'in global ağının katkılarıyla ihracata dönük yüksek katma değer taşıyan projeleri ekonomiye kazandıracağız." dedi.

Girişimcilik ekosisteminin başka dinamikleri olduğuna dikkat çeken Tavil, şunları kaydetti: "Bir girişimcinin dünyayı değiştirecek bir fikri, bu fikri hayata geçirecek yeterli sermayesi olabilir. Ancak doğru zamanda, doğru yerde ürün ya da hizmetini pazarlamıyorsa, bir iş planı yoksa ayakta kalma şansı az. Bu noktada 2013'te İstanbul Ataşehir'de TEB Girişim Evi ve Kuluçka Merkezini kurduk. Burada girişimcilere ücretsiz eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmeti veriyoruz. Yatırımcı ve müşteri buluşmalarıyla projelerini tanıtma imkanı sunuyoruz. TİM-TEB Girişim Evleri'nde de iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunum yapılmasına kadar her aşamada ücretsiz destek sunacağız. Bu projeleri TİM ile dünyaya açacağız."

Seçilen Girişimciler Projeleriyle Dikkat Çekti

İstanbul TİM-TEB Girişim Evi'nin desteğini almaya hak kazanan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi mezunu Bora Yücel'in kurduğu DUME TECH'in ilk projesi olan SuprCall uygulaması ile kullanıcılar, cep telefonlarından arama yaparken kişisel profillerini de karşı tarafla paylaşabiliyor, kendilerini arayanların fotoğraf, isim, lokasyon, meslek, okul, şirket gibi bilgilerini görebiliyor. Söz konusu sosyal arama uygulamasıyla rehberde kayıtlı olmasa bile kimin aradığı görülebiliyor. Ayrıca SuprCall içindeki Sponsorlu Arama özelliği sayesinde cepten aramalara reklam alınarak promosyon da kazanılabilecek. Mobil promosyonlar için Türkiye'de mobil operatörlerle entegrasyon denemeleri yapan DUME TECH'in iPhone ve Android telefonlarda çalışan uygulaması şimdiden farklı ülkelerden 75 binde fazla kullanıcıya ulaştı.

Güneş Enerjili Araç Geliştirdi

Ege Üniversitesi'nde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri üzerine doktora çalışmalarında devam eden Kerem Odabaşı, güneş enerjisinden beslenen elektrikli ultra hafif kara taşıtı projesiyle, İzmir TİM-TEB Girişim Evi tarafından destek kazandı. Çevre dostu aracın turistik belde, tatil köyleri, golf sahaları ya da trafiğe kapalı diğer alanlarda, kısa mesafelerde kullanılması amaçlanıyor. Halihazırda, uluslarası bir markanın üretim tesisinde kullanılan güneş enerjili araç, konsepti ile TUBİTAK'ın 1512 programı kapsamında desteklenme hakkı da kazandı.

Antep'ten Yurtdışına Yazılım İhracatı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Abdurrahman Koçak, kurum içi iletişimi tek bir noktada toplayan 'Pilot' adlı uygulamasıyla Gaziantep TİM-TEB Girişim Evi'nden destek almaya hak kazandı. Kurum çalışanları arasında İnternet üzerinden ücretsiz anlık mesajlaşma, ücretsiz sesli görüşme ve bulut dosya paylaşımı yapılmasına imkan veren Pilot, araç takibiyle çalışanların konum bilgisini de takip edebiliyor. Pilot üzerinden çalışma grupları oluşturup gruplara ya da kişilere görev atanabiliyor, ortak takvim üzerinden çalışanların tüm planlanan etkinlikleri görülebiliyor. Bulut (cloud) sistemi üzerinden veri transferini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan Pilot; IOS, Android ve Web üzerinden çalışıyor. Böylece, çalışanlar uygulamaya girip kapalı devre kurum içi iletişime erişebiliyor.

Başvurular Teb Kobi Tv Üzerinden

TİM-TEB Girişim Evi projesi kapsamında, bir yıllık takvim döneminde her ildeki TİM-TEB Girişim Evi'nde yılda 2 dönem girişimci adayı alınacak ve her bir merkezde bir yılda 30 girişimciye ulaşılmış olacak. Ön başvuru ve jüri değerlendirmesinden geçerek seçilen girişimciler toplamda 6 aylık bir kamp ve danışmanlık sürecini tamamlayacak. 6 aylık kamp süreci sonunda başarılı olan girişimciler TEB Özel Melek Yatırım Platformu yatırımcıları ve TİM üyesi sanayicilerle buluşup projelerine yatırım ve müşteri bulma imkânına erişmiş olacak.

TİM-TEB Girişim Evi projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teb.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sabah kaynaklı haberimizi girişimciler ve girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor