Ashoka ChangemakerXchange 2015 Başvuruları Başladı

Ashoka tarafından İstanbul’da oluşturulan ve Robert Bosch Stiftung tarafından desteklenen, genç sosyal girişimciler için küresel işbirliği platformu Changemakerxchange, 2015 başvurularını almaya başladı. etaylar haberimizde..

Ashoka tarafından İstanbul’da oluşturulan ve Robert Bosch Stiftung tarafından desteklenen ChangemakerXchange, genç sosyal girişimciler için küresel bir işbirliği platformu.

Program kapsamında tüm dünyadan 18 ila 28 yaş arasında heyecan verici fikirlere sahip fark yaratanlar, bunları paylaşmak ve ortaklaşa fikirler üretmek amacıyla her yıl düzenlenen zirvelerde buluşuyor.

Bugüne kadar 25 ülkeden 100 genç ‪sosyal girişimci‬'yi bir araya getiren ChangemakerXchange, 2015 başvurularını almaya başladı.

Günümüze kadar ChangemakerXchange katılımcıları, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak tüm bölgede binlerce insanın hayatına dokunan 30 proje geliştirdi. Bu ortak projeler arasında Fransa’daki mültecileri müzik aracılığıyla güçlendirmek, Kuzeybatı Afrika bölgesindeki gençleri sosyal sorunlar karşısında harekete geçirmek ve Avrupalı genç sosyal girişimciler arasında iletişim sağlamak için bir akıllı telefon uygulaması geliştirmek de var.  

13-17 Mayıs'ta Kuzey Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Türkiye'den en yenilikçi sosyal girişimcileri İstanbul'da bir araya getirecek ChangemakerXchange‬'e katılmak için 2 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

Changemakerxchange’e Katılım Şartları:

  • 18-28 yaş arasında olmak
  • Hali hazırda üzerinde çalışılan bir sosyal girişimin kurucusu veya lideri olmak
  • Tartışmalara katılacak ve sunum yapacak düzeyde İngilizce bilmek
  • Avrupa ve Kuzey Afrika’dan katılımcılarla tanışma ve işbirliği yapmayı istemek

Unutmayın, Avrupa ve Kuzey Afrika’dan genç sosyal girişimcileri bir araya getiren bu ağa katılmak için son gün 2 Şubat ve platform 13-17 Mayıs’ta İstanbul’da Ashoka tarafından gerçekleştirilecek.

ChangemakerXchange 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz turkey.ashoka.org ve changemakerxchange.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç sosyal girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor