Engelli Bireyler İçin Bir Kariyer Girişimi: Engelsiz Kariyer!

“İş dünyasında engellilere istihdam ve kariyerde fırsat eşitliği” düşüncesinden hareketle kurulan www.engelsizkariyer.com, iş arayan engelliler ile engelli çalışan arayan işverenleri internet ortamında buluşturan insan kaynakları portalı olma özelliği taşıyor. Detaylar haberimizde..

Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratanlar programı, altıncı sezonunda da toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öyküleri"ni anlatmaya devam ediyor. 

Yapılan çalışmaların kısa videolarının hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasına dayanan Fark Yaratanlar programı, çalışmaların izleyenlere ilham vermesini, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor. Bu sezonun yedinci fark yaratanı, Mehmet Kızıltaş’ın kurduğu www.engelsizkariyer.com oldu.

“İş dünyasında engellilere istihdam ve kariyerde fırsat eşitliği” düşüncesinden hareketle kurulan www.engelsizkariyer.com, iş arayan engelliler ile engelli çalışan arayan işverenlerin internet ortamında buluştukları Türkiye’nin ilk engelli kariyer ve insan kaynakları portalı olma özelliğini taşıyor. Sistem, engellilerin iş dünyasında daha vasıflı bireyler olmasına öncülük etmeyi amaçlıyor. www.engelsizkariyer.com’da iş fırsatları, online eğitimler, proje ve etkinlikler, kariyer söyleşileri ve geniş bir bilgi bankası bulunuyor.

İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmette Dünya Birincisi

Sektörde yarattığı inovatif değer ve sosyal fayda ile birçok ödüle layık görülen www.engelsizkariyer.com, 2012 yılında gerçekleştirilen Ten Outstanding Young Person (TOYP) yarışmasında İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet kategorisinde birinciliği Türkiye’ye kazandırdı ve 2013 yılında dünya ödülleri sıralamasında Türkiye’yi temsil etti. 150 proje arasında yapılan oylama sonrasında aynı kategoride dünya birinciliğine, genel oylamada ise dünya ikinciliğine layık görüldü.

Engelsiz Kariyer, engellilerin doğru anlaşılması ve istihdamına engel olan önyargıların kırılması için de çalışmalar yürütüyor. Eğitim ve sertifika programları aracılığıyla işverenleri engelli istihdamına teşvik etmeyi ve engellilerin iş dünyasında yaşadıkları ya da yaşayacakları problemleri ortadan kaldıracak, kaliteli işgücü piyasası oluşumuna katkı sağlayacak gerçek çözümler üretmeyi hedefliyor.

Engelsizkariyer.com’da özgeçmişlerini oluşturan kişiler kariyerlerini profesyonel olarak yönetme şansı elde ediyor. İŞKUR Özel İstihdam Bürosu lisansı ile faaliyet gösteren web sitesinin veri tabanında 7.000 engelliye ait özgeçmiş yer alıyor.

Türkiye’nin ilk engelli kariyer ve insan kaynakları portalı www.engelsizkariyer.com hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.engelsizkariyer.com ve www.farkyaratanlar.org web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi engelliler ve engelli çalışan arayan işveren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor