Sabancı Vakfı'ndan STK'lara 2015'te Toplam 1.4 Milyon TL Hibe!

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklediği “Toplumsal Gelişme Hibe Programı”na başvurular başladı. Detaylar haberimizde..

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklediği “Toplumsal Gelişme Hibe Programı”na başvurular başladı.

Başvuruların 6 Şubat 2015 tarihine kadar alınacağı program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilere yönelik ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği ile mücadele eden ve toplumsal hayata katılımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen projelerine hibe verilecek.

Sabancı Vakfı, bugüne kadar 107 projeye 10 milyon TL’yi aşkın hibe desteği verdi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, yaptığı açıklamada vakıf olarak sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişimine katkıda bulunduklarını belirterek: “Sabancı Vakfı, hayata geçirdiği hibe programları ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Bu programlarla yalnızca kadın, genç ve engellilere yönelik çalışmalara destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda güçlü ve katılımcı bir sivil topluma ulaşmak için de büyük bir adım atmış oluyoruz. Sabancı Vakfı olarak toplumsal sorunlar için üretilen çözümlerin kalıcı olması için sivil toplum örgütlerinin güçlenmesinin şart olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sabancı Vakfı’nın hayırseverlikte 40 yılı geride bıraktığını ifade eden Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllar içinde yaptığımız çalışmalar bize el birliği içinde neler başarabileceğimizi gösterdi. Toplumun büyük bir kesimini oluşturmasına rağmen ayrımcılığa maruz kalan kadın, genç ve engellilere odaklandığımız Toplumsal Gelişme Hibe Programı ile son derece olumlu sonuçlar aldık, kalıcı ve sistemsel çözümler ürettik. Projelere sadece maddi desteğimizi değil, bilgimizi, tecrübemizi ve kalbimizi de koyuyoruz. Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlardan yararlanmasını sağlamak, sivil toplumu güçlendirmek ve toplumsal gelişmeye katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı Başvuru Süreci

Hibe Programı’na Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik tüm Dernek, Vakıf, Kooperatif ve Üniversiteler başvurabiliyor. Seçim sürecinde, engelli kadın, genç kadın ya da engelli genç gibi iki kez ayrımcılığa maruz kalan çifte dezavantajlı gruplara yönelik kapsamlı çözüm önerileri geliştiren projelere öncelik veriliyor.

Projelerin en erken Temmuz 2015 itibariyle başlaması, en geç Temmuz 2016 tarihinde son bulması ve uygulama süresinin en fazla 12 ay olması gerekiyor. Hibe almaya hak kazanan projeler, konunun uzmanları, akademisyenler, sivil toplum ve medya uzmanlarından oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenecek. Proje başına hibe tutarı en az 40.000 TL, en fazla 200.000 TL olarak belirlenen program kapsamında, yerelde çalışmalar yapan küçük ölçekli kurumların yanı sıra, bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar yapan orta ve büyük ölçekli kurumlara da destek verilecek.

Unutmayın, Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na başvurularınızı, 6 Şubat 2015 tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sabancivakfi.org web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi STK’lar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor