MEB ve Türkiye Vodafone Vakfı "10 Bin Girişimci Kadın" Yetiştirecek!

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli, MEB ve Türkiye Vodafone Vakfı arasında, 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verilmesini içeren ortak bir protokol hazırlandığını söyledi. Detaylar haberimizde..

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli, MEB ve Türkiye Vodafone Vakfı arasında, 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verilmesini içeren ortak bir protokol hazırlandığını söyledi.

MEB Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Kemal Biçerli, Genel Müdürlüğün çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Bakanlık bünyesinde düzenlenen Aile Eğitimi Programına ilişkin açıklamalarda bulunan Biçerli, toplumun temel direği olan ailenin korunmasını ve desteklenmesini amaçlayan bu eğitimlerde, çocuk gelişimi ve eğitimi, çocukla sağlıklı iletişim kurma ve engelli ailelere yönelik eğitimlerin de bulunduğunu kaydetti.

2010-2014 arasında 20 bin 323 kurs ile 771 bin 248 ebeveyn çocuk ikilisine aile eğitimlerinin verildiğini bildiren Biçerli, 2014'te ise bin 724 eğiticiye eğitim verildiğini ifade etti.

Aile eğitim programına ilişkin eğitim materyalleri konusunda da çalışma yaptıklarını anlatan Biçerli, eğitimci ve ebeveyn materyali başlıklarında toplam 403 bin 817 materyalin basım ve dağıtımını gerçekleştirdiklerini sözlerine ilave etti.

Kadınları 100 Öğretmen Eğitecek

MEB ve Türkiye Vodafone Vakfı arasında 10 bin kadına girişimcilik eğitiminin verilmesini içeren ortak protokol için Biçerli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın onayının ardından bu projenin hayata geçirileceğini kaydetti. Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin bilgi iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerle satışının kolaylaştırılması ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesinin sağlanacağını belirten Biçerli, 10 bin kadına 100 kişilik öğretmen ekibinin girişimcilik eğitimi vereceğini kaydetti.

3 Milyon Kişi Okuma Yazma Öğrendi

Biçerli, halk eğitim merkezlerinde Türkiye’nin her yerinde tek bir kişi için bile olsa okuma yazma kursları açtıklarını ve 2008'den bugüne kadar 3 milyon 117 bin 263 kişiye okuma yazma kursu verildiğini vurguladı.

Suriyelilerin Eğitimi

MEB'in Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyeli vatandaşların eğitimine ilişkin istatistikleri de paylaşan Biçerli, bu doğrultuda 2011'den beri 22 konaklama merkezinde, bin 273 yetişkin eğitimi kursunun tamamlandığını ve bu eğitimlere 39 bin 598 Suriyelinin katıldığını kaydetti.

Biçerli, devam eden 210 kursta ise 11 bin 717 kursiyer bulunduğunu ve bu kurslarda başta Türkçe olmak üzere, ebru sanatı, dikiş nakış, kuaförlük gibi farklı alanlarda eğitimlerin başarıyla devam ettiğini söyledi.

Açık Öğretim

Açık Öğretim Okullarına ilişkin de bilgilendirme yapan Biçerli; açık öğretimde 2002’de 403 bin 235 öğrenci okurken bu sayının 2014’te 1 milyon 439 bin 968’e, mezun sayısının da 255 bin 567’den 1 milyon 277 bin 883’e yükseldiğini söyledi.

Öğrenme Şenlikleri'nde Kravat Bağlama da Düğme Dikme de Öğretilecek

Kemal Biçerli, hayat boyu öğrenmeye karşı bireylerdeki isteksizliği gidermek, topluma hayat boyu öğrenme ve fırsatları konusunda bilgi vermek için son 2 yıldır çeşitli illerde pilot yürütülen "Öğrenmek Eğlencelidir" sloganıyla başlatılan Öğrenme Şenlikleri'ni, Türkiye geneline yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de ifade etti.

Şenliklerde 2 binin üzerinde etkinliğin yürütüleceğini, onlarca paydaşın bir araya geleceğini belirten Biçerli: "Kravat bağlamadan, kar zincirinin nasıl takılacağına, düğmenin nasıl dikileceğine kadar pek çok konunun yapılarak öğretileceği şenlikler olacak." şeklinde konuştu.

Okullara 1 Milyonun Üzerinde Fidan Dikildi

"Okullar Hayat  Olsun" Projesi kapsamında da okulların artık daha işlevsel kullanılarak örgün eğitim saatleri dışında çevrenin hizmetine sunulduğunu dile getiren Biçerli, bu kapsamda 78 bin 283 kursun açıldığını, bu kurslardan 929 bin 769 kişinin belge aldığını söyledi. Biçerli, projede okul bahçelerine toplam 1 milyon 226 bin 906 fidan dikilerek yeşil alanların arttırılmasına katkı verildiğini bildirdi.

Halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri ve turizm eğitim merkezlerindeki öğrencilerin ürünlerinin satışının e-magaza.gov.tr adresinden yapıldığını dile getiren Biçerli, ayrıca Hayat Boyu Öğrenme İnternet TV'nin de yayına başladığını hatırlattı.

Uzaktan Eğitime Başlanıyor

Biçerli, daha çok kursiyere ulaşmak için e-öğrenme sistemi kurduklarını belirterek, yakın zamanda hayata geçilecek bu sistemle 81 ilden uzaktan eğitimle halk eğitim merkezlerinden sertifika alınabileceğini de sözlerine ekledi.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor