PayU, Pazaryeri Çözümü ile E-ticarete Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

Beş binden fazla üye işyeri ile çalışan, Türkiye'nin bankalardan sonra en büyük online ödeme kuruluşlarından biri olan PayU Türkiye, pazaryeri çözümü ile e-ticarete katkı sağlamaya devam ediyor. Detaylar haberimizde..

PayU, yakın zamanda yürürlüğe giren “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu”nun e-ticaret alanında getirdiği yeni zorunluluklar doğrultusunda e-ticaret sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya ve ekosistemi büyütmeye devam ediyor.

27.06.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6493 sayılıÖdeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu”na göre pazaryeri modeli ile çalışan ve bu amaçla üzerlerinde fon bulunduran e-ticaret sitelerinin BDDK tarafından verilmiş “Ödeme Kuruluşu” lisansı olmadan ödeme almaları mümkün olmayacak. İlgili kanun gereğince doğrudan ödeme alamayan pazaryeri modelindeki e-ticaret siteleri, PayU Pazaryeri (Marketplace) çözümü ile bu problemi ortadan kaldırıyor.

PCI DSS ve SSL sertifikalarına sahip ödeme sayfalarının kullanıldığı çözümde, alıcının web sitesinden (pazaryeri) yapacağı alışveriş sonrası teslim aldığı ürünleri onaylaması ile satış işlemi tam anlamıyla gerçekleşmiş oluyor. PayU; pazaryeri (marketplaces) modelinde çalışan işyerine, satıcıya veya farklı satıcılara (Aynı sepette farklı satıcılara ait ürünlerin olması bu süreçte bir engel değildir.) ilgili komisyon oranları kesildikten sonra tutarın dağıtımını gerçekleştiriyor.

“PayU Pazaryeri Çözümü E-ticaret Sektörünün Önünü Açıyor”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer;

PayU; 18 ülkede faaliyet gösteren, 100 binden fazla üye işyeri ile çalışan ve ‘pazaryeri çözümü’ ile Allegro, eMAG, Flipcard gibi dünyanın önde gelen pazaryerleri (marketplaces) tarafından tercih edilen global bir şirket. PayU Pazaryeri altyapısı üzerinde yılda 6 milyar dolardan fazla işlem başarıyla gerçekleştiriliyor. PayU Türkiye olarak biz daha önce birçok ülkede aldığımız bu lisans için Türkiye’de gerekli hazırlıklarımıza çok önceden başladık. Bu kapsamda yurtdışındaki yerleşik sunucularımızı Türkiye’ye taşımak üzereyiz. Yeni dönemde yatırımlarımıza devam ederek e-ticaret işletmelerinin çözüm ortağı olmaya devam etme arzusundayız. Ayrıca sunduğumuz Tek Tıkla Ödeme, Tekrarlayan Ödeme gibi diğer katma değerli hizmetlerle pazaryerlerinin ödeme alanındaki bütün ihtiyaçlarını karşılamayı ve satışlarını artırmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Amacımız ilerleyen dönemde yurtdışında sunduğumuz diğer katma değerli ürün ve hizmetleri de Türkiye e-ticaret ekosistemine kazandırmak.” dedi.

Güzer, yeni yasal düzenleme sonrası pazaryeri modelinde faaliyet gösteren e-ticaret sitelerine bu alanda uzman, başka ülkelerde benzer lisanslama sürecinden başarı ile geçmiş tecrübeli şirketlerle çalışmalarını önerdi.

“PayU 2 yılda 24 milyon TL’lik Sahtecilik Girişimini Engelledi”

100’ü aşkın sahtecilik (fraud) filtresiyle, pazaryerlerinin (marketplaces) ters ibraz (chargeback) riskini ve olası kayıplarını minimum düzeyde tutan PayU, sahtecilik konusunda uzman ekibiyle ödeme işlemlerini pazaryerlerinin yerine 7 gün 24 saat inceliyor; riskli işlemleri anında iptal ediyor veya sitelerin iptal etmesi için bilgilendirerek oluşabilecek muhtemel zararları ortadan kaldırıyor. PayU sahip olduğu özel yazılımlar ve uzman ekibi ile, sadece Türkiye’de, 2 yılda 24 milyon TL’nin üzerinde sahtecilik girişimini engelledi.

PayU Pazaryeri Sistemi Nasıl İşliyor?

  • Müşteri, ürün ya da farklı satıcılara ait ürünleri pazaryerinde alışveriş sepetine ekler.
  • Satıcılar tarafından ürün ya da ürünlerin alıcıya gönderimi gerçekleştirilir.
  • Ürünlerini teslim alan müşteri, ödeme işlemini onaylayarak ön otorizasyonda bekleyen ödemenin tamamlanmasını sağlar.
  • PayU; onaylanan ödeme tutarından ilgili komisyon oranları ve masrafların düşülmesinin ardından satıcılara ve pazaryerine ödemeyi ayrı ayrı gerçekleştirir.
  • Ay sonunda toplam komisyon kesintisi kadar fatura PayU tarafından düzenlenerek pazaryerine posta ile iletilir.
  • Ödeme işlemleri PayU sahtecilik önleme filtreleri ve uzman ekibi tarafından 7 gün 24 saat kontrol altında tutulur.

PayU Pazaryeri (Marketplace) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.payu.com.tr/payu-pazaryeri web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi e-ticaret sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor