Re-KOBİ Uzaktan KOBİ Eğitim Platformu Hayata Geçiyor!

42 farklı ülkede faaliyet gösteren Interactive Advertising Bureau’nun Türkiye Merkezi IAB Türkiye’nin, KOBİ’lerin interneti daha verimli kullanması için geliştirdiği re-KOBİ (Rekabetçi Kobi) Uzaktan Eğitim Platformu’nu hayata geçirmesine az bir zaman kaldı. Detaylar haberimizde...

42 farklı ülkede faaliyet gösteren Interactive Advertising Bureau’nun Türkiye Merkezi IAB Türkiye’nin, KOBİ’lerin interneti daha verimli kullanması için geliştirdiği re-KOBİ (Rekabetçi Kobi) Uzaktan Eğitim Platformu’nu hayata geçirmesine az bir zaman kaldı.

Uzaktan eğitim modeliyle tüm Türkiye’deki Kobilerin eğitimine yönelik olan ve ilki 19 Ocak’ta başlayıp, 6 hafta sürecek olan eğitimin son başvuru tarihi ise 18 Ocak.

Edirne’de yaşayan ve arabasının lastiğini değiştirmek isteyenler” veya “Ardahan’da yaşayan ve ev eşyası alışverişi yapmak isteyen yeni evli çiftler” gibi nokta hedeflemeler yapılabilen; anlık olarak yatırımın geri dönüşü takip edilebilen internetin, iş dünyasını kökünden değiştiren özellikleri program dahilinde katılımcılara tanıtılıyor.

Eğitmenler dijital pazarlama iletişimi sektörünün önde gelen isimlerinden oluşuyor. İnternetten 7/24 izlenebilecek eğitim videolarının canlı yayın soru-cevaplarla da desteklendiği programın eğitim kadrosunu Banu Barbarosoğlu, Cenk Gümüşçüoğlu, Çağan Çağlar, Ebru Kundakçı, Elif Bakiler, Erhan Adsan, Hüseyin Camcı, Özlem Dinler, Seben Bilginoğlu, Şebnem Demirel, Tuğrul Sevim, Uğur Şeker, Ulya Duran ve Yalçın Parmaksız oluşturuyor.

KOBİ’lerin internetin sağladığı potansiyel hakkında farkındalıkları arttırılarak farklı pazarlara ulaşmalarının ve büyümelerinin amaçlandığı programda yer alan konu başlıkları şöyle:

  • Markalaşma
  • Web sitesi tasarımı ve yönetimi
  • Dijital reklam türleri ve kullanım alanları
  • Sosyal medya
  • Reklam kampanyaları
  • Medya planlaması ve satın alma
  • Müşteri sadakati
  • Veri tabanına dayalı pazarlama
  • e-ticaret
  • Bilişim hukuku
  • Mobil pazarlama

Programın tanıtımı amacıyla yürütülen ve ilki Kocaeli’nde gerçekleşen “İnternetle Güçlü KOBİ” Seminer Dizisinin, 22 Şubat’ta Ankara etabı ile KOBİ’lerle buluşmaya devam etmesi planlanıyor.

IAB Türkiye

42 ülkede faaliyet gösteren IAB (Interactive Advertising Bureau), tüm dünyada interaktif reklamcılığın gelişmesi, reklam yatırımlarından daha fazla pay alması için çalışıyor. Bu amaç doğrultusunda reklamverenlere, ajanslara ve medya ajanslarına interaktif iletişimin katma değerini anlatıyor. Kamu nezdinde yürüttüğü çeşitli faaliyetlerle endüstrinin doğru ve nitelikli biçimde büyümesine katkı sağlıyor. Merkezi Amerika'da bulunan IAB'nin, Avrupa'daki ülke bazlı örgütlenmesi IAB Europe tarafından koordine ediliyor. IAB Türkiye, dijital endüstride reklam ve pazarlama alanlarında düzenleme yapmak üzere 23 sektör temsilcisi tarafından, 2007’de bir platform olarak kuruldu ve 2011 Temmuz ayında dernekleşme sürecini tamamladı. IAB Türkiye’nin şu an 195 üyesi bulunuyor.

re-KOBİ (Rekabetçi Kobi) Uzaktan Eğitim Platformu ve “İnternetle Güçlü KOBİ” Seminer Dizisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.iabrekobi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kobiler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor