Dünya Müteahhitlerinin Zirvesine Bir Türk Seçildi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili Emre Aykar, dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organı Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Detaylar haberimizde..

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili Emre Aykar, dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organı Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Türkiye müteahhitlik sektörü, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin öncülüğünde uluslararası arenadaki etkinliğini hızla arttırmaya devam ediyor. Son olarak Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu’ndan (CICA) Türkiye’ye iyi haber geldi.

Paris’te gerçekleştirilen CICA Genel Kurul Toplantısı’nda, CICA Yönetim Kurulu Başkanı seçilen TMB Başkan Vekili Emre Aykar; böylece toplam 63 ülkenin üye olduğu, 5 trilyon ABD Doları iş hacmi ve yarattığı 150 milyon istihdamla dünya ekonomisinde önemli bir söz hakkına sahip CICA’nın başkanlığını yürütecek.

CICA Genel Kurulu tarafından alınan bu karar ile dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organlarından birinin başına bir Türk müteahhit getirilmiş oldu ve Emre Aykar, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren bu başkanlık görevine resmen başladı.

Kararın oy birliğiyle alındığını vurgulayan Aykar, “Kişisel olarak çok mutluyum ancak Türkiye inşaat sektörünün bir temsilcisi olarak uluslararası düzeyde en üst kuruluşunun başında olmak çok daha büyük bir gurur. Bu görevin bana verilmesi Türk müteahhitlerinin yurt dışında gösterdikleri başarıların da bir sonucudur.” şeklinde konuştu.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin girişimleri ile Türkiye; 2012 yılında sektörün Avrupa çapındaki çatı kuruluşu olan Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu (FIEC) yönetiminde Almanya, Fransa ve İtalya’nın yanı sıra daimi üyelik hakkını elde eden dördüncü ülke olmuştu. Yapılan seçimlerde TMB Başkan Vekili ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar, 29 ülkeden 33 birliği temsil eden FIEC’in Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş, ardından FIEC’i temsilen Dünya Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA)'nun Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA):

Confederation of International Contractors Associations

CICA, 1974 yılında, Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu (FIEC), Güney Amerika Müteahhitleri Federasyonu (FIIC), Kuzey Amerika Müteahhitler Federasyonu (FUSCCA) ve Arap Müteahhitleri Federasyonu (FAC) tarafından kurulmuş, merkezi Paris’te olan kar aracı gütmeyen bir uluslararası birlik.

CICA’nın yapılanmasına bakıldığında tüm dünyayı kapsayan bir niteliğe sahip. Bugün Çin Uluslararası Müteahhitler Birliği (CHINCA), Japon Uluslararası Müteahhitler Birliği (OCAJI), Fransız Bayındırlık Müteahhitleri Birliği (FNTP), Kanada Müteahhitler Birliği (CCA), Brezilya İnşaat Sanayicileri Odası (CBIC) ve Avrupa Uluslararası Müteahhitleri (EIC) de CICA’nın üyeleri arasında.

Küresel inşaat sektörü adına konuşan ve sorunları dile getiren CICA; üye federasyonları, bağlı kuruluşları ve uluslararası kurumlarla yürütmekte olduğu işbirliği ve etkileşim çerçevesinde oluşturduğu bu yapısı ile Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Çok Uluslu Kalkınma Bankaları, OECD, Uluslararası Ticaret Örgütü, Dünya Ticaret Odası ve FIDIC ile ortak çalışmalar yürütüyor ve dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organı olarak kabul görüyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tmb.org.tr ve Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz de www.cicanet.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi inşaat sektöründe faal okuyucularımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor