Faturalardan Bezen Mucit Doğalgazdan Tasarruf Sağlayan Cihaz Yaptı!

Denizli'de evinde kurduğu atölyede elektronik cihazların parçalarıyla daha önce cihazlar yapan mucit Şadi Başer, doğal gaz zamları ve yüksek faturalar canına tak edince bu kez de faturalarını 3'te 2 oranında düşürecek başka bir cihaz geliştirdi. Detaylar haberimizde...

Denizli'de evinde kurduğu atölyede elektronik cihazların parçalarıyla daha önce çorba karıştırıcısı ve kahve makinesi gibi cihazlar yapan 39 yaşındaki mucit Şadi Başer, doğal gaz zamları ve yüksek faturalar canına tak edince bu kez de faturalarını 3'te 2 oranında düşürecek başka bir cihaz geliştirdi.

İsmine 'tasarruf cihazı' diyen ve yazılımını da evde kendisi yapan Başer, geliştirdiği cihazının kombiden çıkan sıcak suyu üç katına kadar elektrik frekansıyla daha çabuk ve fazla ısıttığını söyledi.

Cihaz 5 Ayda Son Halini Aldı

İlkokul mezunu olan ancak çocukluğundan bu yana kendini elektrik ve elektronik konusunda geliştirip, makine tasarlayan evli, bir çocuk babası Şadi Başer, evinin bir odasını da atölyeye dönüştürdü. Doğalgaz projelendirme işi yapan Başer, işinden arda kalan boş zamanlarını da atölyesinde yazılım geliştirip, elektronik makinelerin parçalarıyla çeşitli cihazlar yaparak geçiriyor. 5 aydır doğalgaz tasarruf cihazı üzerinde çalışan Şadi Başer, elektronik devreler ve mikroçipler kullanıp, yazılımını kendi yaptığı cihazı evindeki kombiye takıp test yapatığını ve cihazının başarılı olduğunu söyledi.

Faturayı Üçte Birine Düşürdü

Kombiden çıkan sıcak borusunu cihaza takan Başer, cihazın suyu elektrik frekansıyla üç katına kadar daha fazla ısıttığını, bu sayede kombinin uyku moduna geçtiğini ve sıcak su ısıtmak için daha fazla doğalgaz tüketmesine gerek kalmadığını söyledi. Başer, cihazının ortalama aylık 300 TL'lik bir doğalgaz faturasını 100 TL'ye ve daha aşağıya indirdiğini iddia etti.

Geliştirdiği Cihazın Patentini Alacak

Geliştirdiği cihazın patentini almak için başvuruda bulunduğunu ifade eden Şadi Başer:

"Doğalgaz üzerine tasarruf ne yapabilirim derken yola çıktım. Cihazı geliştirdikten sonra evde testlerini yaptım. Cihazın kaç kw elektrik tükettiğini ölçtüm. Bir evde 5 ayrı kalorifer peteği üzerinden gidersek yaptığım  cihaz saatte 0.7 kw elektrik tüketiyor. Emsal cihazlar ise saatte 8-9 kw tüketiyor. Ayda 300 liralık fatura ödeyen bir aile bu  cihaz sayesinde ayda 100 lira gibi fatura ödeyecek. Kombiler, ısı termostatlarının sağladığı sıcaklık değerine göre açılıp kapanır, çalışır. Benim cihazım suyu sürekli sıcak tuttuğu için kombi uyku haline geçiyor. Kombi çalışmıyor sadece su sürkülasyon pompası çalışıyor. Bu sayede de suyu ısıtarak tekrar devam ettiriyoruz. Kombide uyku pozisyonuna geçtiği için tasarruf sağlıyor.” dedi ve son olarak cihaz hakkında sözlerine şunları ekledi: ”Cihazın üretilip, piyasaya sürülmesi için bir firma benimle görüştü ve cihazı beğendiler."

Derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 8.463 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yeni Girişim
Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorumlar

Yılmaz Barış
Yılmaz Barış
Gerçekten o kadar tasarruf sağlıyorsa süper. Ama espriyi anlamadım, doğalgazdan mı tasarruf sağlıyor elektrikten mi? Direkt elektrikle alakalıysa belki başka alanlarda da kullanılabilir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor