Gıda Girişimcileri, Doğal ve Organik Ürünler Fuarı 8-11 Ocak'da İstanbul'da!

Sağlık sektöründe organik ürün hizmetlerinin daha etkin tanıtılması, sağlıklı bitkisel kürlerin önde gelen kişi ve kurumların bir araya getirilmesi amacıyla, düzenlenecek olan "6.Doğal, Organik&Sağlıklı Ürünler Fuarı", 8-11 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sağlık sektöründe organik ürün hizmetlerinin daha etkin tanıtılması, sağlıklı bitkisel kürlerin önde gelen kişi ve kurumların bir araya getirilmesi amacıyla, Tureks Fuarcılık organizasyonu ile düzenlenecek olan "6. Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı", 8-11 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Doğal ve sağlıklı yaşam dünyasının en iyileri  "6. Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı"nda bir araya gelecek. Gittikçe büyüyen ve güçlenen bir sektöre hitap eden Exponatura Fuarı Türkiye’nin zengin coğrafyasından, her türlü doğal yaşam alternatiflerini sunma imkânı tanıyor.

Türkiye'de Organik Tarım

Türkiye’de organik tarım üretim alanı ve üretici sayısı giderek artarken bu alandaki ihracat da 400 milyon dolara ulaştı. Başlangıçta 8 tarımsal ürün organik olarak üretilirken, 1999 yılında bu rakam 92’ye, günümüzde ise 213’e ulaştı. İşlenmiş organik ürün çeşidi ise 300’ü geçti.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ertem “Ülkemizde organik tarım, 1984-85 sezonunda geleneksel ihraç ürünlerimizden kuru üzüm ve kuru incir ihracatı ile başlamış ve daha sonraki yıllarda hızla gelişme göstererek 2013 yılı verilerine göre hammadde bazında 213 ürüne ulaşmıştır. Ürün sayısı, bu hammaddelerden elde edilen işlenmiş ürünlerle birlikte düzenli bir artış göstermektedir. Başlangıçta organik tarımın gelişmesine yardımcı olan kuru ve kurutulmuş meyveler ile organik pamuk pazarında Türkiye halen lider ülkeler arasında yer almaktadır. Son yıllarda destek politikaları ve sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla iç pazarda Ekolojik ürünlere olan ilgi de artış göstermektedir. Bu anlamlı artışa organik semt pazarları önemli bir katkı sağlamıştır. Günümüzde iç piyasadaki organik ürün tüketim değerinin 100 milyon TL civarında olduğu gözlenmektedir” dedi.

İhracatla ilgili de bilgi veren Ertem “İhracatımızın yapıldığı ülke sayısı ise 32 olup, AB ülkeleri en önemli ihraç pazarlarımızı oluşturmaktadır. AB ülkeleri dışında, Kuzey Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada ve Japonya da ülkemiz için çok önemli pazarlardır. Türkiye’de organik ürün ihracat değerlerinin 2014 yılı ETO verilerine göre 350-400 milyon dolar civarında olduğu belirtilmektedir” diye konuştu.

Geçen yıllarda; konusunda, bölgenin en kapsamlı ve hedefi en doğru fuarı olarak kendini ispatlayarak bu alanlardaki potansiyelleri mükemmel bir organizasyon ile gösteren Exponatura Fuarına, 2015 yılında, Türkiye ve Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden 300 ün üzerinde katılımcı beklenmekte.

Exponatura 2015, yurtiçi ve yurtdışında sektör profesyonelleri, iş adamları, perakende, toptancı ticari şirketler, distribütör ve temsilcililikler ile tüm ilgililerin bir araya gelebileceği bir ortam oluşturacak.

Yetkililer “Exponatura daha ilk yılından itibaren, hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok ilgi gören bir fuar oldu. İlk yılından itibaren yurtdışından firma katılımı oldu ve çok sayıda sektör temsilcisi tarafından ziyaret edildi” dediler.

"6. Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.exponatura.net web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi doğal ve organik ürün sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor