6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı 14-17 Ocak Tarihlerinde İstanbul'da!

34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde gerçekleşecek olan 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, 14-17 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center'da yer alacak. Detaylar haberimizde...

34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde gerçekleşecek olan 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, 14-17 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center'da yer alacak. Enerji verimliliği alanında Türkiye'nin en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olan EVF 2015, Türkiye'de enerji verimliliği kanunu yürürlüğe girdikten sonra ilk kez 2009 yılında düzenlendi.

8-11 Ocak 2014 tarihlerinde WOW 'da, sektörde uluslararası deneyime sahip Expotim tarafından düzenlenen 5. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı (EVF)’nda yerli ve yabancı 70'in üzerinde firma, başta ev aletleri olmak üzere, yalıtım sistemleri, sanayi ürünleri gibi farklı alanlarda enerji verimliliğine katkı sağlayacak en son projelerini ve ürünlerini sergiledi. Bununla beraber 2013 yılının başarılı proje sahibi şirketleri,dört gün boyunca süren fuarın kapanış töreninde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından enerji verimliliğine katkılarından dolayı ödüllendirildi.

Dünya üzerinde enerjiye olan talep her geçen yıl daha da artıyor. Bu gerçek, var olan kaynakların dışında alternatif enerji kaynaklarına yönelimi hızlandırırken, mevcut kaynakların da etkin ve verimli biçimde değerlendirilmesi konusunu gündeme getiriyor. Türkiye de özellikle son yıllarda enerji verimliliği konusundaki gelişmeleri büyük bir dikkatle takip etmekle birlikte enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için toplumsal farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Azalan kaynaklar ve giderek artan çevre kirliliği artık enerjiyi verimli kullanmayı zorunlu kılıyor. Ülke kalkınması için büyük önem taşıyan enerji verimliliğinin 2023 yılı planları başında, %20’lik iyileşme hedefi bulunuyor. Bu kapsamda hem kamu, hem özel, hem de sivil toplum kuruluşları iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. EVF, bu hedefin tanıtılması için bulunan en önemli platformlardan.

EVF kapsamında düzenlenecek olan panel ve oturumlar ile enerji verimliliğini içeren tüm konular, politikalar ve stratejiler, uluslararası enerji alanında/sektöründe araştırma yapan akademisyenler, kurumlar, şirketler ve Türkiye'nin önde gelen isimleri ile değerlendirilecek. Enerji verimliliğine katkı sağlamak için kamuoyunu bilinçlendirme konusunda önemli adımlar atan katılımcı firmalar, özellikle kişilerin gider maliyetlerini düşürerek hem kişisel bütçelere hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda bu firmalar; enerji tüketiminde verimliliği sağlayacak, söz konusu enerjilerin kullanıldığı alanlara göre farklılık gösteren en yeni teknoloji ile donatılmış ürün ve tasarımlarını 6. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nda sergileyecekler.

34. Enerji Verimliliği Haftası'nın en önemli etkinliği olan, 14-17 Ocak 2015 tarihlerinde düzenlenecek 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) ile katılımcı ya da ziyaretçi olarak; enerji verimliliği alanında çalışan bilim insanları, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileriyle tanışabilir, paneller çerçevesinde bu alandaki tüm yenilikleri takip edebilir, uluslararası ve yerel firmalarla iş ağlarınızı genişletebilirsiniz.

6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.evf.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor