THY, Türkiye'nin Değerlerini "We're From Turkey" İle Tanıtıyor!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yeni oluşturdukları "We're From Turkey" markası altında Türkiye'nin güzelliklerini satmak istediklerini belirterek, "İnşallah bu projeyle yabancılar daha kolay bu ürünleri alacak. Bu işten THY de firmamız da para kazanacak, Türkiyemiz de kazanacak" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni oluşturdukları "We're From Turkey" markası altında Türkiye'nin güzelliklerini tanıtmak ve satmak istediklerini belirterek, "İnşallah bu projeyle yabancılar daha kolay bu ürünleri alacak. Bu işten THY de firmamız da para kazanacak, Türkiyemiz de kazanacak" dedi.

Anadolu'ya özel ürünlerin yer aldığı THY'nin yeni markası "We're From Turkey"in (WE'R) tanıtım toplantısı, Yeşilköy'deki THY Genel Müdürlük binasında yapıldı.

Toplantıya Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile bazı davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Kotil, THY'nin büyüme hedeflerinden bahsederek, 2015 yılında 35'ten fazla uçağı filolarına katacaklarını söyledi. Kotil, THY'nin 2023'te 120 milyon yolcuya taşımayı hedeflediğini dile getirerek, "Avrupa'da bu kadar büyük şirket henüz yok. Diyeceksiniz ki, '2023'e kadar onlar da büyüyebilirler' ama şu anda Avrupa'daki büyümeyi biz sağlıyoruz. Tabii büyümede tek olmak çok hoş olmuyor" diye konuştu.

THY'nin 2023 vizyonu çerçevesinde 24 milyar dolarlık ciroyu hedeflediklerini kaydeden Kotil, İstanbul'daki yeni havalimanının 2017'de açılacağını hatırlatarak, "Açıldığı zaman biz oraya 300 uçakla gitmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"En Çok Satacağımız Şey de Güleryüzümüz"

Türk halkının çok üreten bir millet olmasına rağmen bu ürünlerin yurtiçinde tüketildiğine dikkati çeken Kotil, "We're From Turkey" marka projesi hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'nin güzelliklerini bu marka altında satmak istiyoruz. İnşallah bu satılacak. Bu proje çok hevesle ve güzel başladı. Herkes çok emek verdi. İnşallah bu projeyle yabancılar daha kolay bu ürünleri alacak. Bu işten THY de firmamız da para kazanacak, Türkiyemiz de kazanacak. Allahın izniyle 2015'te havayolu olarak biz büyümeyi yaparız da bu sene biraz daha farklı yapalım. Her şeyi satma yılı yapalım. Satacak çok şeyimiz var. Ama en çok satacağımız şey de güleryüzümüz, Türk konukseverliğidir."

Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar da THY'den marka üretimiyle ilgili 4 sene önce bir davet aldıklarını söyledi. Bayraktar, davette ortaya konan bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, "Bu projenin hayata geçebilecek olmasından, Türk kültürünü, Türk değerlerini dünyaya tanıtabilecek olmasından, potansiyelinden müthiş bir heyecan duydum" şeklinde konuştu.

Toplantıda THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, markayla ilgili sunum yaptı. Ardından "We're From Turkey"in yeni reklam filmi davetlilere gösterildi.

Markanın Kapsamı

THY, Türkiye'nin zengin kültürüne ait ürünleri, "We're from Turkey" markası ile dünyada daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor. Yerel kültür ve geleneği sembolize edecek markada zeytinyağı, reçel, marmelat, çay, kahve, tahin-pekmez, nar ekşisi, akide şekeri, lokum, bal, sabun, kuruyemiş ve kuru meyve ürünleri yer alıyor.

Ürünlerdeki ambalaj tasarımları modern estetik algısına uygun olmakla birlikte aynı zamanda bu toprakların geleneksel sanatlarının hatırlatılması ve yeniden yorumlanmasına da hizmet ediyor. Yabancı yolcuların kolayca ulaşabileceği vergiden muaf mağazalar ile turistik lokasyonlarda satılacak ürünlerin bir sonraki süreçte, yurtdışında da satışa sunulması hedefleniyor.

"We're From Turkey" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.wearefromturkey.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dünya gazetesi kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor