Chobani’den Yeni Girişimciler İçin “Chobani Gıda Kuluçkası”!

Chobani, yeni projesi “Gıda Kuluçkası” ile Amerika’da, doğal ve erişilebilir gıdalara odaklanan şirketlere yatırım yaparak ölçeklenmelerine yardımcı olacak. Detaylar haberimizde..

Chobani, yeni projesi “Gıda Kuluçkası” ile Amerika’da, doğal ve erişilebilir gıdalara odaklanan şirketlere yatırım yaparak ölçeklenmelerine yardımcı olacak.

Amerika’nın ünlü yoğurt markası Chobani, türünün tek örneği olan ve yeni gıda girişimcilerine yatırım yaparak destekleyecek Chobani Gıda Kuluçkası (Chobani Food Incubator) programını duyurdu. Program; Chobani’nin yalnızca doğal malzemelerle hazırlanan, yarının gıda endüstrisini olumlu biçimlendirecek, lezzetli, besleyici ve erişilebilir gıdaya olan inancından esinlenen genç ve büyümekte olan şirketleri destekleyecek.

Chobani’nin “daha çok insan için daha iyi gıda” misyonuna dayanan kuluçka projesi, gıda girişimcilerine kendi kategorilerini kurup büyütecek kaynak, çalışma alanı ve desteği sağlayacak. Merkezi New York’ta bulunan kuluçka merkezinde ticari bir mutfak ve ofis alanı bulunacak. Altı ay sürecek programda, Chobani, yöneticilerinin işbirliğiyle düzenlenen çeşitli eğitimler verilecek. Chobani proje dahilinde yeni girişimcileri sektörün lider şefleri ve gıda yatırımcılarıyla da bir araya getirecek. Kuluçka programı, katılan girişimcilerin sektör liderlerine sunum yapacakları özel bir demo günüyle sona erecek.

Gıda Kuluçkası’nın lansmanına ilişkin özel bir açıklama yapan Chobani Kurucu ve CEO’su Hamdi Ulukaya; “Bugün yarınlar için daha iyi, yani daha doğal ve erişilebilir gıda vizyonumuzu paylaşan girişimcilere kapılarımızı açıyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bir ürünü doğru şekilde üretmek her zaman kolay değildir. Ancak biz bu modelin işe yaradığını kanıtladık. Bizim amacımızı paylaşan ve deneyimlerimizden yararlanabilecek olan girişimcilerle çalışacağım için heyecan duyuyorum.”

Chobani programı ile ilgilenen girişimciler, başvurularını Aralık ayında yapılacak duyuruya göre yapabilecek ve ilk tur için en fazla 10 şirket seçilecek.

Chobani Hakkında

Amerika’nın bir numaralı yoğurt markası Chobani, insanların mükemmel damak tadına sahip olduğunu ve bu nedenle daha çok seçeneğe sahip olmaları gerektiği inancıyla üretilmekte. Chobani yoğurtları doğal ve yüksek kaliteli süzme yoğurtlarını sadece New York ve Idaho eyaletlerinden elde edilen malzemelerle zenginleştirmekte. Chobani, yerel ekonomilerin güçlendirilmesi için yerel çiftliklerde üretilen sütleri kullanılmakta ve yıllık karının yüzde 10’unu bünyesindeki vakıf aracılığıyla dünyadaki yardım kuruluşlarına ayırmakta. Chobani ürünlerinin tümü Koser Sertifikası’na sahip. Tüm yoğurtlar 5 aktif kültür içermekle birlikte hormon kullanılmadan yetiştirilen ineklerden sağılan sütler kullanılarak üretilmekte. Yoğurtların çoğunda normal yoğurtlarda bulunan protein oranından iki kat daha fazla protein bulunmakta. Chobani ürünleri Amerika Birleşik Devletleri’nin tamamında ve Avustralya’da bulunmakta.

Chobani programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.chobani.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor