İTÜ GİNOVA, Girişimcilik Kampına ÇetinCeviz Girişimci Takımlar Arıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen ÇetinCeviz Girişim Kampı, girişimci ve yenilikçi fikirlerini ticari bir ürüne dönüştürerek kendi başarı hikayelerini yazmak isteyen girişimci öğrencileri bekliyor. Detaylar haberimizde..

İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen ÇetinCeviz Girişim Kampı, girişimci öğrencileri bekliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (İTÜ GİNOVA) tarafından düzenlenen ÇetinCeviz Girişim Kampı, girişimci ve yenilikçi fikirlerini ticari bir ürüne dönüştürerek kendi başarı hikayelerini yazmak isteyen öğrencilere kapısını açtı. String Ventures sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, zorlu sorunları çözebilmek için farklı uzmanlık alanlarından gelen, teknik kapasitesi yüksek takımlara destek ve kaynak sağlamayı amaçlıyor. ÇetinCeviz Girişim Kampı’na 23 Ocak 2015 tarihe kadar başvurular online olarak yapılabilecek.

Başvuruların ardından ön elemeyi geçecek takımlar, önce ÇetinCeviz Takım Atölyesi’ne ardından dört hafta sürecek ÇetinCeviz Girişim Kampı’na kabul edilecek. Böylece katılımcılar, projelerini olgunlaştırma fırsatı bulacak. Etkinlik kapsamında başarılı görülecek takımlar, 150 bin dolar yatırım ve San Francisco’da Ycombinator şansını da yakalayabilecek. Ycombinator 2005 yılında kurulmuş bir hızlandırıcı program. 2012 yılında Forbes dergisi tarafından en güçlü hızlandırıcı program seçilmiş durumda.

23 Ocak 2015 tarihe kadar online başvuruya açık olan ÇetinCeviz Girişim Kampı’nın bilgilendirme toplantısı da 15 Aralık Pazartesi günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Mustafa İnan Kütüphanesi’nde yer alan İTÜ GİNOVA’da yapıldı.

ÇetinCeviz Nedir?

İTÜ GİNOVA’da temel hedefi zor sorunlara teknolojik girişimlerle çözüm sağlayacak öğrencilere gelişme ortamı sağlamak. Zor sorunları çözebilmek için, farklı uzmanlık alanlarından gelen, teknik kapasitesi yüksek takımlara destek ve kaynak sağlamak. “ÇetinCeviz”, en az bir üyesinin İTÜ öğrencisi (lisans, yüksek lisans ve doktora) olduğu, 2-3 kişiden oluşan “çetin ceviz” takımlar kurmayı ve bu takımların saptadıkları/ buldukları “çetin ceviz” sorunlarla ilgili geliştirdikleri çözümleri ortaya koymayı amaçlıyor.

Son Başvuru Tarihi 23 Ocak 2015 Cuma günü. Takımlar, başvuru formları üzerinden aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecekler;

  • Sorun-çözüm uyumu,
  • Yenilikçi yaklaşım
  • Çözümlerin gerçekleştirilebilme potansiyeli

7 Şubat 2015 Cumartesi günü @İTÜ GİNOVA Ön elemesinden geçen takımlar İTÜ GİNOVA’da yarım günlük atölyeye davet edilecek. Amaç, katılımcıların takım olma özelliklerini keskinleştirmek, işi sıkı tutan ve ciddiye alan takımları güçlendirmektir. Takım atölyesi sonunda, YCombinator’a aday olabilecek 8 takım seçilecek.

İTÜ GİNOVA ÇetinCeviz Girişim Kampı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ginova.itu.edu.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor