İşte BU 2014 Proje Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda 30 bin TL değerindeki Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nü SpiroPlus adlı proje kazandı.Detaylar Haberimizde

Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerini teknoloji tabanlı yenilikçi projeler üretmeye teşvik eden, girişimciliği özendirip destekleyen  ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması 2014’ ödül töreni, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde; Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen yarışma, üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik etmeyi, teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği desteklemeyi amaçlıyor.

Bu yıl, yapılan 125 başvurudan 95  projenin olgunlaşarak değerlendirmeye katıldığı yarışmada; 30 bin TL değerindeki Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nü; SpiroPlus adlı projesiyle, Merthan Öztürk(Gazi Üniversitesi Yüksek lisans/Endüstri Ürünleri Tasarımı), Salih Berk İlhan (School Of Visual Arts, MFA / Products of Design), Kerem Yaşar, (ODTÜ, Lisans/Elektrik Elektronik Mühendisliği) ve Cem Evin’den (Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans/Bilgisayar Mühendisliği) oluşan proje ekibi kazandı.

20 bin TL tutarındaki Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü ise ‘Greencoat’ projesiyle Mehmet Cemil Aktaş, (Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı), Pınar Kesim (ODTÜ Kentsel Tasarım) ve Tutku Aynalı’dan (ODTÜ Kimya Öğretmenliği) oluşan ekibin oldu.

Yarışmada 10 bin TL’lik Proline Ödülü ‘Fuskey’ projesi ise Doğan Asil (Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu) ve Yiğit Çetinel’den (Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi) oluşan proje ekibine verildi.

AirTies’ın 5.000 TL tutarındaki para ödülünü ve BUBA’nın Silikon Vadisi seyahati özel ödülünü ise WiFi Analitik adlı projeyle Eren Bekar (İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi) ve Aslı Sabancı’dan (İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği Bölümleri mezunu) oluşan ekip kazandı.

5.000 TL’lik  Makina Tanıtım Grubu ödülünü kazanan, Action Glove adlı projesiyle Alp Burak Pehlivan (Yüksek Lisans/ Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği) oldu.

iPro teşvik ödülü olan 2.500 TL’yi ise Heats adlı projesiyle Dua Özsoylu (Doktora/ 9 Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik) kazandı.

İşte BU 2014’ün Ödüllü Projeleri

SpiroPlus ile Solunum Hastalıkları Testi Kolaylaşacak

‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda Elginkan Vakfı birincilik ödülünün sahibi olan ‘SpiroPlus’, astım gibi solunum hastalıklarında akciğer kapasitesine ait değerleri test eden spirometre cihazının gelişmiş versiyonu olarak tasarlandı. Bu önemli testin daha sağlıklı ve verimli yapılmasını sağlayan SpiroPlus, testi ilk kez gören birinin bile ne yapması gerektiğini kolaylıkla anlamasını ve operatörün ağır yükünü azaltmayı hedefliyor.

GreenCoat ile Bitkilendirilmiş Duvarlar

Yarışmada Elginkan Vakfı ikincilik ödülünü alan olan ‘GreenCoat’ (Yeşil Yapı Bloğu) kentlerin yeşil ile iç içe gelişmesine olanak sunan bitkilendirilebilen yüzeyler ile yapıların ekolojik olmasını sağlayacak uzun ömürlü bir cephe kaplama malzemesi olarak tasarlandı. Yapısında pomza ve tohum bulunduran GreenCoat, pomzanın tarıma elverişli kimyasal özellikleri sayesinde bünyesinde su ve mineralleri barındırarak yüzeyinde bitki yetişmesini ve ekolojik kent içi yeşil alanlar oluşmasını sağlamayı hedefliyor.

Fuskey ile İK Yönetimine Yeni Bir Yaklaşım

Yarışmada Proline Ödülü’nü alan Fuskey projesi, işe alım süreçlerinde yenilikçi modülleriyle adaylarla şirketler arasında online aracılık hizmetleri yaparak, şirketlere daha az maliyetlerle daha nitelikli adaylar sunmayı; kişilere ise yetenek ve yetkinliklerine uygun işler ile eşleştirilmeyi vaat ediyor.

WiFi Analitik ile Hareketllik Takibi

AirTies ve BUBA ödüllerinin sahibi WiFi Analitik, wifi verilerini analiz ederek perakende sektörüne çok değerli hareketlilik raporları üretiyor. Mağazaların iş gücü ve hizmet planlamasında eksiklik duyduğu müşteri hareketliliği ve ziyaret sıklığı raporlarını ve bu verilerden hareketle davranış analizini yapan sistem sektörde yeni bir alan açmayı hedefliyor.

Action Glove: Fiziksel Temas Olmadan Cihaz Kontrolü

Makine Tanıtım Grubu’nun özel ödülünü kazanan Action Glove, parmakların hareketini herhangi bir yere temas etmeden algılayıp elektronik cihazları kumanda etmek üzere tasarlandı

Heats ile Hastalara Daha İnsanca Bir Yaklaşım

İPro teşvik ödülünü kazanan Hasta Eldiveni ve Akıllı Takip Sistemi başlıklı proje, bir yandan hastaların kendisine zarar vermesini önlerken diğer yandan güvenli bir şekilde takip edilebilmelerini sağlıyor.

Dereceye Giren Projelere Sunulan Ek Destekler

Yarışmada derece alan projelere aldıkları ödüllerin yanı sıra girişimlerini başarıya ulaştıracak çeşitli destekler de sunuluyor.

  • Patent başvurusunda bulunacak olan projelere  Ankara Patent Ofisi ücretsiz patent başvurusu hazırlama desteği veriyor. 
  • Yarışmada dereceye giren proje gruplarına BU HAYALET Kuluçka Merkezi’nin sağladığı kuluçka desteklerinden, şartları yerine getirmeleri kaydıyla, yararlanma imkanı veriliyor. Bu destekler sadece ofis ve iletişim altyapısını kullanmakla sınırlı olmayıp eğitim, danışmanlık, mentorluk, pazarlama, networking gibi destekleri de kapsıyor.
  •  Dereceye giren projeler ayrıca, şirket kurarak iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi KOSGEB/TEKMER'de ofis alanına ve KOSGEB tarafından sağlanan diğer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Desteklerine başvurma hakkına sahip oluyor.

‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’ hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istebu.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda dereceye giren girişimcilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Neşe Zengin İğdır
Neşe Zengin İğdır
Ülkemiz adına çok önemli olan ,girişimciliği desteklemesi,gençlerimizi motive etmesi  açısından, yarışmayı düzenleyen yetkililerimizi ,yarışmaya katılan ve dereceye giren girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor