İş Dünyası Gönüllüleri Liseli Gençlere Mentorluk Yapacak!

İş dünyası gönüllüleri aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturucu, birleştirici bir özel misyon üstlenen Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın 3X Programı kapsamında düzenlediği “Gönüllülük Eğitimleri” tamamlandı. Detaylar haberimizde..

İş dünyası gönüllüleri aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturucu, birleştirici bir özel misyon üstlenen Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın 3X Programı kapsamında düzenlediği “Gönüllülük Eğitimleri” tamamlandı.

İSTKA tarafından desteklenen ve gençlerin işgücüne etkin katılımı, finansal okur yazarlık ve girişimcilik yeteneklerinin arttırılmasını hedefleyen “3X Programı” kapsamında düzenlenen iş dünyası gönüllüleri eğitimi; Nielsen, Mercedes-Benz Türk, P&G, Ford Otosan, Yıldız Holding, JCI, Vestel, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Citi, Ford, HP, Bilim İlaç, Odeabank, Garanti Bankası ve Metlife çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

İş dünyası gönüllüleri aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturucu, birleştirici bir özel misyon üstlenen Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın 3X Programı kapsamında düzenlediği “Gönüllülük Eğitimleri” tamamlandı. 3X Programı süresince, iş dünyası gönüllüleri, profesyoneller ve girişimciler, öğrencilerin okullarda kuracakları şirketlerde öğrencilere mentorluk yapacak.

İstanbul Anadolu yakasında yapılan eğitimlere Nielsen, Mercedes-Benz Türk, P&G, Ford Otosan, Yıldız Holding, JCI, Vestel, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Citi, Ford, HP, Bilim İlaç, Odeabank, Garanti Bankası ve Metlife gibi önemli firmalardan çok sayıda gönüllü katıldı.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Engür Rutkay, programın ve gönüllü eğitimin önemini şu sözlerle ifade etti: “Bu yıl İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle “Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” kapsamında 3X Programı’yla gençlerin ‘Girişimcilik’, ‘Finansal Okur Yazarlık’ ve ‘İş Gücüne Etkin Katılım’ konularında gelişimlerini, gelecekte kariyer basamaklarını başarıyla tırmanmalarını hedefliyoruz. Bu yıl 300 liseden 400 öğretmene eğitim verildi. Eğitim alan öğretmenler ile 200 iş dünyası gönüllüsünün rehberliğinde 4 bin öğrenciye ulaşacağız.

Ülkemizde girişimciliğin üniversitelerde benimsetilmeye çalışıldığını ama bir insanın üniversite zamanında girişimciliğin ne olduğunu anlamasının geç bir zaman olduğunu ifade eden gönüllü eğitimine katılan TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Duygu Eren, Genç Başarı’nın bu açıdan çok önemli olduğunu vurguladı. Eren; “Girişimciliği önce ortaokullara liselere ve daha sonra ilkokul seviyelerine çekmeliyiz ki, öyle bir dünyanın ve kariyer seçeneğinin olduğunun farkına varsın. Çünkü insanlar bilmedikleri bir şeyi seçemiyorlar. O yüzden girişimcilikle alakalı Genç Başarı Vakfı’nın yaptığı çalışmalar dünyada ve Türkiye’de tek. Mutlaka desteklenmeli ve yayılmalı. Bu bir vakıf ve vakıflar bazı tohumların yeşertilmesi gereken yerler. İnsanların sadece mentorluk anlamında değil, finansal anlamda destek vermeleri gerektiğine inanıyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda Genç Başarı daha çok büyüyerek iyi yerlere gelir” dedi.

“3X Programı” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.3xgencbasari.com  web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor