Ar-Ge ve İnovasyon Teknolojileri, 3. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde Yarışacak!

Ar-Ge ve İnovasyon Teknolojileri’nin yarışacağı 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 10-11 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Ar-Ge ve İnovasyon Teknolojileri’nin yarışacağı "3.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi", 10-11 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklamada özel sektör sanayi kuruluşlarının Ar-Ge kapasitesini artırmak ve Türkiye’nin Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu hedefler doğrultusunda; Ar-Ge merkezlerinde yapılan projeler sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması, başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi ve yeni Ar-Ge merkezi olan firmalara belge takdimi yapılması amacıyla bir program yapmayı planladıklarını söyleyen Işık, böylece Ar-Ge ve İnovasyon devlerinin yeni teknolojilerinin yarışacağını kaydetti.

Işık, ülkemizde geliştirilmesi hedeflenen Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemi ile sanayi kuruluşlarına Ar-Ge Merkezi kurma fırsatı verildiğini ve bu merkezlerde çalışanlara önemli vergisel avantajlar sağlandığının altını çizdi.

Bugüne kadar 164 sanayi kuruluşuna Ar-Ge Merkezi Belgesi verildiğini vurgulayan Işık, bu sözü edilen merkezlerde 20.393 nitelikli Ar-Ge personeli istihdamının sağlandığını, yaklaşık 10,2 milyar TL Ar-Ge harcaması gerçekleştirildiğini ve 3.001 Ar-Ge projesinin tamamlanmış olup 3.927 proje üzerinde ise çalışılmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.

Dereceye Giren "Ar-Ge Merkezleri" Ödüllendirilecek

Dereceye giren Ar-Ge Merkezlerinin ödüllerinin takdim edileceği ve Ar-Ge Merkezlerinin etkinliğini ve geleceğinin tartışıldığı panel programlarıyla birlikte 3.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde 164 Ar-Ge Merkezinde gerçekleştirilen Ar-Ge projeleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün ve teknolojilerin de kamuoyuna tanıtımı gerçekleştirilecek.

"3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz sagm.sanayi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Ar-Ge projelerine yatırım yapan girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor