15-29 Yaş Aralığındaki Yeni Nesil Genç Fikirbazlar, Aranıyorsunuz!

20-28 Aralık 2014 tarihleri arasında 15-29 yaş aralığındaki 200 genç Fikirbaz İstanbul Girişimcilik ve İnkubasyon Merkezi'nin düzenlediği Fikir Üretme kampına davet ediliyor. Detaylar haberimizde..

20-28 Aralık 2014 tarihleri arasında 15-29 yaş aralığındaki Genç Fikirbazlar İstanbul Girişimcilik ve İnkubasyon Merkezi'nin düzenlediği Fikir Üretme Kampına davet ediliyorsunuz. Başvurular arasından seçilecek 200 Genç Fikirbaz bu kampa katılma şansına ulaşacak.

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve İSO ortaklığında ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu çalışmaları kapsamında geliştirilen İstanbul Girişimcilik ve İnkubasyon Merkezi projesi İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Intel ve Türk İşadamları Derneği’nin iştirakçiliğinde hayata geliştirilmiş bir proje.

12 aylık süre ile 15-18 yas grubundaki 100 gencin ve 19-29 yaş arasındaki 100 gencin olmak üzere toplam 200 gencin girişimcilik algı ve becerilerinin geliştirilmesi ve başarılı iş fikri sahibi 10 grup gencin girişimlerinin hayata geçirilmesini planlanmakta.

Proje kapsamında planlanan faaliyetler;

  • 200 gencin, girişimcilik algı ve becerilerini geliştirilmesi,
  • Fikir Üretme Kampı ile belirlenen sosyal sorunlara yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmesi,
  • StartupWeekend etkinliği ile iş fikirlerinin iş modeline dönüşmesini desteklenmesi,
  • Girişimcilik eğitimleri ile kapasite gelişiminin arttırılması,
  • Başta TOBB İstanbul Genç ve Kadın Girişimciler Kurul üyelerinin şirketleri olmak üzere farklı girişimleri ziyaret etmeleri ve işletme süreçleri simülasyonu aracılığıyla deneyim kazanmalarını kapsamakta.

Jüri tarafından seçilecek 10 ekibin mentörlük ve hızlandırıcı eğitim programı ile sürdürülebilir girişimler üretmeleri desteklenecek, proje sonunda ise 600 gencin ve girişimcinin buluşacağı 1 günlük bir zirve gerçekleştirilecek.

Proje başında belirlenen 200 gencin proje bitimine kadar olan 12 aylık süre zarfında girişimcilik eğitimleri döngüsünü tamamlaması öngörülmekte, bu 200 genç arasından seçilecek 10 ekibin hızlandırıcı eğitimlere düzenli katılımı gerekmekte.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek ilk etkinlik;

  • 15-18 yaş arasındaki gençler için 27-28 Aralık 2014,
  • 19-29 yaş arasındaki gençler için 20-21 Aralık 2014

olarak belirlenen tarihlerde  Maslak Vodafone Plaza’da gerçekleştirilecek.

Bu maratona katılmak isteyen gençlerimizin 7 Aralık 2014 Pazar günü saat 23:59'a kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyen genç girişimcilerimiz buradan başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Program hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.uluslararasigirisimcilikmerkezi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor