GE-Sİ Gençlik ve Sivil Toplum Alanı Projesi Hayata Geçiyor!

AB “Sivil Toplum Örgütleri arasında Diyaloğun Geliştirilmesi II Hibe Programı” kapsamında başarılı projeler arasında seçilerek hibeye destek bulunan, GİGED, İMV ve KariyerİST ortaklığında, İKÜ'nin iştirakçi olarak katıldığı Gençlik ve Sivil Toplum Alanı Projesine başvurular 15 Kasım’da başlıyor.

Avrupa Birliği “Sivil Toplum Örgütleri arasında Diyaloğun Geliştirilmesi II Hibe Programı” kapsamında başarılı projeler arasında seçilerek hibeye destek bulunan, GİGED (Girişimci Gençler Derneği), İMV (İstanbul Mülkiyeliler Vakfı) ve KariyerİST (Kariyer ve Girişimcilik Merkezi) ortaklığında, İKÜ ( İstanbul Kültür Üniversitesi)'nin iştirakçi olarak katıldığı Gençlik ve Sivil Toplum Alanı ( GE-Sİ ) Projesine başvurular 15 Kasım’dan itibaren başladı.

Gençliğin sivil katılımının güçlendirilmesi ve demokratik süreçlerde etkili aktörler olarak rol almalarının sağlanması, Gençlik Sivil Toplum Örgütleri, Gençlik Grupları ve Öğrenci Kulüpleri arasında projeler üzerinden Diyalog ve İşbirliğini artırmayı amaçlayan projeden 150 civarında gencin ve birçok STÖ ve Öğrenci Kulübünün yararlanması bekleniyor.

Gençlik alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri (STÖ ) , Üniversite Öğrenci Kulüpleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili olan 16-29 yaş aralığındaki gençlere yönelik;

  • Proje Döngüsü Eğitimleri,
  • Deneyim ve Paylaşım Toplantıları,
  • Proje Yarışması ,
  • Proje Fuarı 

gibi etkinliklerin yapılacağı proje kapsamında bir Gençlik ve Sivil Toplum Alanı oluşturulacak.

Bu alanda ÜCRETSİZ olarak yapılacak “Proje Döngüsü Eğitimleri ve Atölyeleri” ile Avrupa Birliği Kalkınma Ajansı, Ulusal Ajans ve benzeri projelere ilgi duyan gençlerin proje fikri geliştirme ve proje yazma kapasiteleri geliştirilmesi, bu alanda  yetkinliklerinin artırılarak, projelerde görev alabilecek ve yönetebilecek  uzmanların çıkması hedefleniyor.

Ayrıca, Proje fikirleri olan gençler, fikirlerini  Proje Atölyelerinde geliştirecek ve ve proje sonunda yapılacak “Gençlik Proje Yarışması”na katılma imkânı elde edecekler.

Gençlik Proje Yarışmasının ikinci ayağında, son iki yılda yapılmış, başlatılmış ve sonuçları alınmış gençlik projelerinin katılacağı bir yarışma yapılacak, konu ile ilgili uzman ve yetkililerin katılacağı bir jüri önünde en iyi projeler değerlendirilecek, böylece başarılı ve sürdürülebilir  projeler ortaya çıkarılacak, tanıtılacak ve ödüllendirecek.

Proje sonunda yapılacak “Gençlik Proje Fuarı”nda, bir tarafta Gençlik Sivil Toplum Örgütleri, Gençlik Grupları ve Üniversite Öğrenci Kulüpleri, diğer tarafta hibe veren kuruluşlar ve şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk birimleri diğer tarafta yer alacak, şekilde bir araya getirilecek ve her iki tarafın birbirleriyle diyalog ve işbirliği imkânları geliştirilecek.

Başvurular online yapılacak olup, Seçme ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilmesi sonrasında seçilen katılımcılar Eğitimlere, Atölyeler  ve sonrasında Proje Yarışmasına katıma hakkı elde edecekler.

Gençlik ve Sivil Toplum Alanı Projesine başvuruda bulunmak isteyen Gençlik Sivil Toplum Örgütleri, Öğrenci Kulüplerinden temsilciler ve 16-29 yaş aralığındaki gençler bağımsız olarak başvuru işlemlerini  www.ge-si.org/basvuru web adresi üzerinden online olarak yapabilirler.

Haberimizi girişimci gençlerimiz, öğrenci kulüpleri ve gençlik sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor