13-16 Kasım Tarihlerindeki İnovasyon Türkiye 2014 Fuarını Kaçırmayın!

Ar-Ge, İnovasyon ve yenilikçi düşünceyi teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı bu yıl Üçüncü kez 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9.-10. Hall/Yeşilköy İstanbul adresinde düzenleniyor. Detaylar haberimizde..

Ar-Ge, İnovasyon ve yenilikçi düşünceyi teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı bu yıl Üçüncü kez 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9.-10. Hall/Yeşilköy İstanbul adresinde düzenleniyor.

Hayatı kolaylaştıracak 450 buluş dün İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılan Yenilikçi Projeler ve Buluşlar Fuarı'nda sergilenmeye başlandı. Fuar 16 Kasım'a kadar devam edecek.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknolji Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü ve TÜBİTAK tarafından desteklenen fuar bu yıl, kendi sektörlerindeki yenilkiçi projeleri görmek yeni yatırımlar ve anlaşmalar yapmak üzere tüm Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıları ağırlayacak.

İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda yer alacak katılımcılar arasında 450 civarında proje ile 50 üniversite, 250 civarında proje ile Türk Patent Enstitüsü,  200 proje ile Tasarım Olimpiyatları, TÜBİTAK Ar-Ge Projeleri, teknogirişimciler, sanayi kuruluşları, kalkınma ajansları, teknoparklar ve teknopark firmaları, Ar-Ge merkezleri, sanayi odaları yöneticileri, üniversite rektörleri, dekanlar ve öğretim üyeleri bulunmakta.

İnsansız alışveriş robotundan Türkiye'de üretilen kalp piline, bir damla kanla insan vücudundaki 25 kanser türünü tespit eden Portatif Biyosensör'e kadar hayatı kolaylaştıracak 450 buluş, İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Projeler ve Buluşlar Fuarı'nda sergileniyor.

Avrasya'nın en önemli inovasyon etkinliği olan fuarda, 200'e yakın KOBİ ile 40 üniversite ve genç girişimcinin, Türk Patent Enstitüsü, TÜBİTAK ve İstanbul Kalkınma Ajansı onaylı 450 buluşu, yatırımcılar için görücüye çıkıyor.

Fuarda savunma sanayi, tıp, bilişim teknolojisi, gıda sektörü ve ergonomik mutfak eşyalarına kadar çok farklı alanlarda patenti alınmış, kullanışlı ve şaşırtıcı icatlar da sergileniyor. Futbol oynayan robotlar, doğalgazla çalışan yerli araçlar, gofret arası çiğ köfte, akıllı ısıtıcı kumaş, akıllı baret, kendi kendini ısıtan masa, x ışını tabanlı bagaj denetleme sistemi, termal çadır, kadınları gençleştiren toka gibi çok sayıda ürün yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, fuara geçen yıla oranla bu sene yurt içi ve dışından ilginin çok yoğun olduğunu belirtti.

Türkiye'de firma ve kuruluşların Ar-Ge, Teknopark ve Tekmer gibi teknoloji merkezlerinde büyük emeklerle araştırılan, geliştirilen ürünlerin çok azının yatırıma dönüştüğünü vurgulayan Çetin, "Türkiye İnovasyon Fuarı, bu alanda büyük bir boşluğu dolduruyor. İlk iki yılda bu fuar sayesinde 255 buluş yatırımcıyla yeni anlaşmalar imzalarken, 71 farklı buluş da üretime geçti" ifadelerini kullandı.

Gelişmiş ülkelerde bu tür fuarların devletin büyük desteğiyle yapıldığını belirten Çetin, Türkiye'de üçüncü kez düzenlenen fuarın, bu yıl Almanya'da 68'incisinin gerçekleştirileceğini kaydetti. Çetin, geçen yılki fuarı 12 bin 826 profesyonelin ziyaret ettiğini aktardı.

Unutmayın, "İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Projeler ve Buluşlar Fuarı", İstanbul Fuar Merkezi'nin 9. Salonu'nda 16 Kasım tarihine kadar açık kalaçak. Fuarı ziyaret etmek için online katılım kaydınızı buradan yapabilirsiniz.

"İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Projeler ve Buluşlar Fuarı" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovasyonturkiye.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi inovasyona ilgi duyan ekosistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor