Gedik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü, Öğrencileri İş Dünyasıyla Buluşturdu

Genç insanların girişimci düşünce yapılarını harekete geçirmek ve girişimcilik kültürünü oluşturma ve yaygınlaştırma amacı ile İstanbul Gedik Üniversitesi "Girişimcilik Klulübü" 30 Ekim 2014 Perşembe günü Gedik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda Kariyer Turnesini gerçekleştirdi.

Girişimicliğin yaygın bir biçimde geliştirilmeye çalışıldığı günümüzde genç insanların girişimci düşünce yapılarını harekete geçirmek ve girişimcilik kültürünü oluşturma ve yaygınlaştırma amacı ile İstanbul Gedik Üniversitesi "Girişimcilik Klulübü" 30 Ekim 2014 Perşembe günü Gedik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda İBB Gençlik Meclisi ile ortaklaşa düzenlediği ufuk açıcı ve öğrencilerin sahip oldukları cevher değerindeki girişimci fikirleri ortaya çıkaran Kariyer Turnesi programı yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleşti.

"Girişimci sayısını artırma" teması içeren bu programda alanlarında uzman ileri düzeyde tecrübe ve birikim sahibi konuklar 4 oturumda katılımcılara hitap etti. Açılış konuşmalarını Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve MYO Müdürü Prof. Dr. Adnan Şişman ile Kulüp Başkanı Yusuf Hacıcaferoglu'nun yaptığı programda ilk oturum JCI uluslararası genç liderler ve girişimciler megapol başkanı Esat Gök'ün "Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz, Gemiyi limana getirip getiremediğine bakar" ana fikirli girişimciliğin temel ilkelerinden olan "sonuca varma" söyleşisi ile başladı.

İkinci oturum ise bilişim ve eğitim sektörünün önde gelen girişimcilerinden Alper Acarlı "Nasıl başarılı olunur?" başlığıyla dinleyicilere hitap etti. Her fırsatta iyi bir girişimcinin "acı yok!" deyip yola devam edebildiğine değinen Acarlı konuşmasını Rocky filminden repliklerle tamamladı.

Hemen ardından 3. oturumda Fenerbahçe Spor Kulübü imaj danışmanı Alp Üstüngör "Türkiye'de reklamcılığın ipuçları" hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi.

Son oturumda ise günün flaş ismi "Çılgın Türk" Erbakan Malkoç ile keyifli, akıcı, ufuk açıcı bir sohbet gerçekleştirdi. Malkoç "Önyargı insanın hayattaki en büyük mahcubiyetidir" sözünü benimseyen konuşmasıyla öğrencilerin kısa sürede parlak çözüm yolları üretmeleri açısından girişimcilik ruhunun dışarıya çıkarılması gerektiğinin üzerinde durdu.

Program sonunda Rektür Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Şişman, Gedik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Başkanı Yusuf Hacıcaferoğlu ve Kulüp Başkan Yardımcısı Irşad Muhammed Korkmaz ve İBB Gençlik Meclisi Genel Koordinatörü Kerem Erhan konuşmacılara plaketlerini taktim etti.

Program ardından isteyen öğrenciler konuşmacılarla fotoğraf çekildi ve bu değerli konuklarla keyifli bir çay sohbetinde akıllarda kalan soru işaretleri giderildi. Girişimdilik ruhunu ateşleyen ve büyük ilgi çeken Kariyer Turnesi etkinliği öğrencilerin şükran temennileri ve iyi dilekleri ile son buldu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor