Bilişimci Girişimciler; DevFest İstanbul'14, 6 Aralık'ta Gerçekleşiyor!

GDG İstanbul Ekibi, yazılım geliştiricileri bir araya getiren DevFest İstanbul'14 etkinliğini 6 Aralık'ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenliyor. Detaylar haberimizde..

GDG İstanbul Ekibi, yazılım geliştiricileri bir araya getiren DevFest İstanbul'14 etkinliğini 6 Aralık'ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenliyor.

DevFest sezonunun başlamasıyla birlikte dünyanın birçok şehrinde GDG'ler tarafından 300'ün üzerinde DevFest düzenlenmekte. DevFest; mobil teknolojiler, web teknolojileri, back­end ve front­end teknolojileri, UI tasarımı, UX, oyun teknolojileri ile ilgili birçok önemli ismi ağırlıyor.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte sunumların yanında workshop’lar ve codelab’lar yer almakta. Katılımcılar, code­lab'ta en yeni teknolojiler ile bizzat orada kod yazacak ve farklı uygulamalar geliştirilecekken, kod yazmak isteyen birçok kişi başlangıcı orada uzman isimlerle yapacak, deneyimlerini paylaşarak harika uygulamalar ortaya çıkaracak.

Günün en ilgi çekici workshop’u ise velilerin çocukları ile Minecraft’ı “hackleme”yi öğrenecekleri workshop olacak. Eğer çocuğunuzla birlikte bu eğlenceye katılmak istiyorsanız bu adresten kaydolmalısınız.

Konusunda uzman birçok ismi ağırlayacak olan etkinliğin konuşmacıları açıklanıyor. İlk günlerde kesinleşen konuşmacılar arasında Oracle’dan Geertjan Wielenga, Mongo DB’den Massimo Brignolli, IDR Solutions’tan Mark Stephens, Vaadin’den Thomas Mattsson, Itude Mobile’dan Wiebe Elsinga, Ali Darbane gibi yurtdışından gelen konuşmacıların yanı sıra Çağatay Çivici, Mert Çalışkan, Naci Dai, Murat Çorlu gibi Türkiye’den de isimler etkinkikte konuşmacı olarak yer alacak.

DevFest Istanbul ana sponsorları Google ve Turkcell Geleceği Yazanlar, Fit Solutions, Eteration, IDR Solutions, Vaadin, Mongo DB diğer sponsorları arasında. Katılımcılar, teknoloji şirketleri ve start­up’ların ürünleri ile tanışma fırsatı bulacak. Fuaye alanında eğlenceli bir gün sizi bekliyor.

Geçen sene 1600'den fazla kişinin katıldığı etkinlik için bu yıl daha büyük bir heyecanla hazırlıklara devam ediliyor. GDG Istanbul Ekibi, etkinlik tişörtünde kullanılacak tasarımı belirlemek üzere bir yarışma başlattı. En çok oy alan tişört, etkinlik günü DevFest katılımcılarına hediye edilecek.

Unutmayın, DevFest Istanbul'14 etkinliği 6 Aralık 2014'te Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

DevFest Istanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.devfesttr.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Etkinliğe katılıp bu fırsatlardan yararlanabilmeniz için  buradaki formu doldurmanız yeterli.

Haberimizi bilişimci girişimcilerimiz ve yazılım sektöründe faal olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor