Garanti Bankası ve Kredi Garanti Fonu Kadın Girişimciler İçin Anlaştı

Garanti Bankası, kadın girişimcilerin kredi kullanırken yaşadığı teminat sıkıntısına çözüm getirmek amacıyla, Kredi Garanti Fonu(KGF)’yla “Garantili Kadın Girişimcilerin Kredilendirilmesine İlişkin Kefalet Desteği Protokolu” imzaladı. Detaylar haberimizde..

Garanti Bankası, kadın girişimcilerin kredi kullanırken yaşadığı teminat sıkıntısına çözüm getirmek amacıyla, Kredi Garanti Fonu(KGF)’yla “Garantili Kadın Girişimcilerin Kredilendirilmesine İlişkin Kefalet Desteği Protokolu” imzaladı.

Anlaşmadan; en fazla 1 yıldır faaliyet gösteren 40 yaşını aşmamış, 1 yılın üzerinde faaliyet gösteren 50 yaşını aşmamış kadın girişimciler ile şirket hisselerinin en az %51’ine sahip kadınlar arasından belirtilen yaş sınırlarına dahil olan ortaklar faydalanabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti olarak, kadın girişimcilere yönelik ürünlerimizin yanı sıra sunduğumuz farklı platformlar aracılığıyla, kendi potansiyellerini geliştirmelerini ve güçlerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Bu süreçte, finansmanın en öncelikli ihtiyaçlarından biri olduğunu biliyoruz. KGF ile imzaladığımız protokolle; kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı, ticari ve sosyal girişimci ruhunu ortaya çıkarmayı, onları cesaretlendirerek rekabeti yaygınlaştırmayı, kadın istihdamını artırarak gelir dağılımını iyileştirmeye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Garanti Bankası olarak, kadın girişimcilerimizi yüreklendiren, iş hayatına katılımlarını destekleyen ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ise “Bankacılık ve finans kesiminde kadın çalışanların ağırlıklı olmasından ve hane halkı içinde bütçemizin hep kadınlarımız tarafından yönetilmesinden de anlaşılacağı üzere, kadınlarımız paranın sevk ve idaresinde yetkindir. Kadınlarımızın bizzat iş sahibi olarak  paranın sevk ve idaresini daha iyi yapacaklarına olan inancımızın yanında, anne olmaları dolayısıyla gelecek kuşaklara iş imkanı, istihdam sağlayacak işyerleri açma görevi de düştüğü gerçeğinden hareketle,    becerilerini başarıya dönüştürme yolundaki çabalarında finansmana erişim güçlüğü çeken kadın girişimcilerin işlerini büyütmek ve ekonomiye katkılarını arttırmak için Garanti Bankası ile birlikte bu projeye imza attık. Garanti Bankası’nın girişimcileri kredilendirmedeki deneyim ve başarımlarından da KGF olarak bilgi paylaşımı yoluyla yararlanacağımız bu süreçte, kredi kullanırken teminat sıkıntısı yaşayan tüm girişimci kadınlara yardımcı olmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kredi Garanti Fonu hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki haberimizi okuyabilir, Garanti Bankası'nın ilgili sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor