Founder Institute Istanbul, 2014 Dönemi İçin Başvurularınızı Bekliyor!

2009 yılında Silikon Vadisi'nde kurulan ve 2012 yılında Türkiye’ye adım atan Founder Institute (FI), üçüncü dönemini açıyor. Bugüne kadar dünya çapında +85 şehirde, +3000 mentörle +1200 kadar girişim ayağa kaldıran FI Girişim Hızlandırma Programı'nun İstanbul başvuruları devam ediyor. Detaylar..

2009 yılında Silikon Vadisi'nde kurulan ve 2012 yılında Türkiye’ye adım atan Founder Institute (FI), üçüncü dönemini açıyor. Bugüne kadar dünya çapında +85 şehirde, +3000 mentörle +1200 kadar girişim ayağa kaldıran FI Girişim Hızlandırma Programı'nun İstanbul başvuruları devam ediyor.

FI, düzenlediği 4 aylık programla Silikon Vadisi’ni küreselleştirmek ya da başka bir ifadeyle dünyanın çapındaki teknoloji ekosistemini genişletmek amacıyla hareket ediyor. FI İstanbul’un bu yıl Kasım sonunda başlayacak programının son başvuru tarihi ise 16 Kasım 2014.

Founder Institute'a katılmak için bir girişim fikriniz olması ya da tam zamanlı işinizi bırakmanız gerekmiyor. Zira FI, henüz yola çıkmamış veya yeni yola çıkmış girişimci adaylarını ve tam zamanlı çalışanları hedefliyor. Adaylar 16 haftalık program süresince haftada 1 akşam satıştan ürün geliştirmeye, yatırım almadan gelir modellerine kadar girişimcilikle ilgili temel konularda, işin uzmanlarından eğitim alma şansına sahip oluyor.

Founder Institute, Dünyanın en büyük fikir aşaması kuluçka kuruluşu. Beş kıtadan 1,310 teknoloji şirketi kurucusu, FI'nn şirket kurma müfredatı, uzman geribildirimi  ve eşdüzey desteği aracılığıyla şirketlerini kurmuş.

Kimler Başvurmalı?

Bir teknoloji şirketi kurmak isteyen herkes başvurabilir. Bir fikri olabilir veya olmayabilir, tam zamanlı bir işte çalışıyor veya işsiz olabilir, genç veya yaşlı olabilir, iş deneyimi olabilir veya okuldan yeni mezun olabilir. FI, Teknoloji sektörlerinin geniş bir yelpazesinde destek sunuyor. Dijital medya, yazılım, biyo-teknoloji, temiz teknoloji, e-ticaret, reklamcılık, tüketici elektroniği ve daha pek çok alanda.

Ne Beklenmeli?

Istanbul Autumn 2014 Sömestr için son başvuru tarihi 16 Kasım 2014. Bütün başvurular sıraya göre gözden geçiriliyor, erken başvuranların kabul edilme şansı daha fazla ve haklarındaki karar da daha kısa sürede bildirilir.

Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuru sahiplerini değerlendirmek için kullanılan temel ölçüt olan Ön Kayıt Testi uygulanır. Test yaklaşık 45 dakika sürer ve bunu birkaç günde tamamlamanız gerekir. Founder Institute'un önde gelen toplum bilimcilerle birlikte geliştirmiş olduğu bu test, girişimci kişilik özelliklerini objektif olarak saptamak için sürekli gözden geçirilmek amacıyla yapılıyor.

Bütün başvuru sahiplerinin, Ön Kayıt Testinin yönetim masraflarının karşılanmasına katkıda bulunmak için $50 USD bir ücret ödemesi gerekir. Başvurular, en geç 16 Kasım 2014 tarihinde değerlendirmeye alınır. Sonuçlar en geç 25 Kasım 2014 tarihinde Enstitüden duyurulur. Hiçbir yükümlülük yok.

Unutmayın, FI Girişim Hızlandırma Programı'nun İstanbul başvuruları 16 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor.

Founder Institute hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz fi.co/about web adresini ziyaret edebilir, başvuruda bulunmak isterseniz ise fi.co/join formunu doldurabilirsiniz.

Haberimizi teknoloji şirketi kurmak isteyen girişimci okurlarımız  başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor