Yıldız Teknik Üniversitesi Girişimci Öğrencilere Üretim Şansı Veriyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi girişimci öğrencilere, üniversite kampüsünün bilimsel ortamındaki gerekli ekipman ve kaynaklara sahip bir alanda fikirlerini, inovatif ürünlere dönüştürebilme imkanı veriyor. Detaylar haberimizde..

Yıldız Teknik Üniversitesi girişimci öğrencilere, üniversite kampüsünün bilimsel ortamındaki gerekli ekipman ve kaynaklara sahip bir alanda fikirlerini, inovatif ürünlere dönüştürebilme imkanı veriyor.

Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli çalışmalara imza atan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), girişimci öğrencileri Türkiye’nin en hızlı büyüyen Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yıldız Teknopark’ın çatısı altında destekleyerek önemli bir projeye daha imza atıyor. YTÜ Prototip Atölyesi’nde, öğrenciler çalışma ve projelerini, üniversite kampüsünün bilimsel ortamındaki gerekli ekipman ve kaynaklara sahip bir alanda, inovatif ürünlere dönüştürebilecekler.

Türkiye’nin teknolojik anlamda dışa bağımlılığını azaltmak çabasıyla, gençlere yönelik “Prototip Atölyesi” dahilinde; Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi bütün imkanlarını farklı bir girişimcilik oluşumu için birleştiriyor. Fikirleriyle ticari ürünler geliştirmek isteyen öğrenciler, kurulacak olan bu atölyenin olanaklarını kullanarak prototiplerini üretecek ve projelerini hayata geçirecek.

Fikir sahibi öğrenciler, temel mühendislik ekipmanlarının bulunduğu alanda çalışmalarına başlayacak ve prototiplerini üretme aşamasında ihtiyaç durumunda, bu ekipmanlara yenileri eklenecek. Yapılacak workshop ve eğitimlerle öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlanacağı gibi, ortak çalışma grupları ile disiplinler arası gelişimlerine de olanak sağlanacak. Projenin kusursuz işlemesi ve her yönü ile daha sağlıklı şekilde işlerliğinin sağlanması için, başlangıçta Yıldızlı öğrencilerle başlayacak olan proje, çok kısa bir süre içinde tüm üniversite öğrencilerine hizmet verecek.

YTÜ’nün bilimsel ortamından, Yıldız Teknopark’ın olanaklarından ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, inandığı projelerle başvurabilir ve bu desteklerden yararlanmaya başlayabilir. Kurulacak olan Prototip Atölyesi ile projenin ihtiyaçları sağlanırken, öğrenciden beklenen sektör ile görüşmelerini sürdürecek, sanayinin ihtiyaçlarına çözüm getirecek yönde projesine yön verebilecek.

"Prototip Atölyesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız prototip.yildizteknopark.com.tr web adresini, Başvuru işlemleri için ise burayı ziyaret edebilirler.

Haberimizi girişimci öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor