MasterCard ve Etohum'dan Finansal Teknoloji Girişimcilerine Destek!

MasterCard ve Etohum’un finansal teknolojiler alanında yaptığı iş birliği ile finansal teknolojiler konusunda çalışan girişimlere önemli fırsatlar sunulacak. Detaylar haberimizde..

MasterCard ve Etohum’un finansal teknolojiler alanında yaptığı iş birliği ile finansal teknolojiler konusunda çalışan girişimlere önemli fırsatlar sunulacak.

Girişimin hedefi, iş modeli, şirket olup olmama, yatırım potansiyeli gibi kriterlere göre değerlendirilerek seçilecek girişimlere, öncelikle 3 aylık sunum ve yatırımcıların beklentileri eğitimi verilecek. Ardından Etohum Yatırımcı Kulübüne sunum yapacak olan girişimciler, şirketlerine yatırım alabilmek için daha detaylı görüşme fırsatları yakalayabilecek.

Program kapsamında seçilen girişimler ve onları oluşturan girişimciler, Şubat ayında Startup Turkey’e davet edilecek. İş planından, proje yönetimine ve sunum yöntemlerine kadar birçok konuda verilecek bilgilendirmeden sonra, kurmak istedikleri şirketin iş planlarını ve/veya internet sayfalarını hazırlama aşamasında koçluk ve yönlendirme alabilecekler.

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney iş birliğinin MasterCard için anlamını şöyle ifade ediyor: “MasterCard olarak yeni kurulan girişimci şirketleri destekleyerek inovatif ticaret çözümleri geliştirmek üzere birçok lokal ve global  program hayata geçirdik. Yeni global inkübasyon programımızda girişimcilerle yakın çalışma ve e-ticaret çözümlerinde yeni nesil teknolojilere imza atma fırsatı bizi heyecanlandırıyor. Etohum ile Türkiye’de de girişimci firmalarla inovasyon için kollarımızı sıvadık. MasterCard’ın ödeme teknolojilerindeki global deneyimiyle Türkiye’deki girişimcilere ilham vermek istiyoruz.”

Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir girişimcileri başvurmaya şu sözlerle davet ediyor: “Fikir aşamasından bir iş haline gelene kadar bir girişimin birçok ihtiyaçları oluyor. Geçen senelerde doğrudan sermaye dışında diğer tüm bu destekleri seçilen girişimcilere vermeye çalıştık. Etohum olarak başvuru yapan her girişimciye çok değer veriyoruz ve başvuruları değerlendirirken son derece özenli hareket ediyoruz. Başvurularımızda sektörel bir kısıtlama yok ancak bu proje özelinde MasterCard ile birlikte elektronik ticaretin geleceğini etkileyecek adayları seçeceğiz. Finansal teknolojiler konusunda çalışmaları olan tüm adayları Etohum üzerinden başvuru yapmaya bekliyoruz.”

Başvuruda bulunmak isteyen girişimci okurlarımız basvuru.etohum.com web adresinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Etohum kaynaklı haberimizi finanasal teknolojiler alanında girişimleri olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor