Dünyanın Yeni Enerji Haritası İstanbul'daki Bu Zirvede Şekilleniyor!

Enerji ve ekonomi dünyasının en saygın buluşmalarından biri olarak kabul edilen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi (Atlantic Council Energy and Economic Summit), bu yıl 20-21 Kasım 2014 tarihlerinde düzenleniyor.

Ukrayna ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerle birlikte oluşan yeni küresel enerji haritası, ülkelerin enerji bağımlılığı, yeni çatışma ortamlarında öne çıkan devlet dışı aktörler, yeni teknolojiler ve enerji altyapıları finansmanı… Enerji ve ekonomi ekseninde bu gibi daha pek çok konu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz’in katılımıyla 20-21 Kasım tarihinde, İstanbul’da düzenlenecek Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde tartışılacak.

Enerji ve ekonomi dünyasının en saygın buluşmalarından biri olarak kabul edilen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi (Atlantic Council Energy and Economic Summit), bu yıl 20-21 Kasım 2014 tarihlerinde düzenleniyor. Enerji dünyasına yön veren liderlerin yanı sıra, farklı ülkelerden çok sayıda devlet bakanı ve başbakanın da katıldığı ve bu yıl 6’ncısı gerçekleşecek buluşma, “Zor Zamanlarda Yol Almak – Doing Business in Turbulent Times” temasıyla İstanbul, Grand Tarabya Oteli’nde enerji ve iş dünyasını bir araya getirecek.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi her yıl olduğu gibi bu yıl da gündeme damgasını vuracak konuşmacıları ve konu başlıklarıyla 40’ı aşkın ülkeden kamu, medya ve sivil toplum kuruluşlarından üst düzey temsilcileri buluşturuyor. Aralarında global şirketlerin yönetim kadrolarında yer alan isimlerin de dahil olduğu 350 seçkin konuğu bir araya getiren zirveye 30’dan fazla enerji ve ekonomi bakanı da katılıyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz’in katılımıyla gerçekleşecek buluşmaya Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Elmar Brok ve Kürdistan Bölge Yönetimi Dışişleri Bakanı Falah Mustafa Bakir gibi Türkiye’den ve dünyadan üst düzey yetkililer de katılacak.

Enerji Sektörünün İş Yapma Şekilleri Değişiyor

Zirvede, Orta Doğu ve Ukrayna gibi dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan siyasi gerilimler doğrultusunda başta enerji üretimi ve dağıtımında ortaya çıkan değişiklikler, dünyanın yeni enerji haritası ve sektörlerin iş yapma şekillerinin nasıl değişeceği konuları masaya yatırılacak.

“Zor Zamanlarda Yol Almak” teması ile gerçekleştirilen bu yılki zirvede;

  • Enerji güvenliği,
  • Küresel ısınma,
  • Temiz enerji ihtiyacı,
  • Jeopolitik konumun enerji stratejilerine etkisi,
  • Yeni çatışma ortamlarında öne çıkan devlet dışı aktörler 

gibi güncel konulara da yenilikçi çözümler önerilecek. Katılımcılar ayrıca enerji teknolojileri ve enerji altyapıları finansmanının geleceğini de tartışma fırsatı yakalayacak.

Beş yıldan bu yana dünyanın en yetkin siyaset, düşünce ve iş dünyası liderlerini bir araya getiren zirve siyaset, ekonomi, güvenlik ve enerji konuları çerçevesinde ortaya çıkan sorunların ele alındığı lider bir platform olmayı sürdürüyor. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi, üst düzey görüşmelere de ev sahipliği yaparak yeni iş ilişkileri geliştirmek ve politik resmi en etkin şekilde analiz etmek üzere katılımcılara önemli fırsatlar sunacak.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi, bu yıl Borsa, Chevron, Halkbank, MNG ve THY iş ortaklığında düzenleniyor.

Unutmayın, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi, 20-21 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul, Grand Tarabya Oteli’nde enerji ve iş dünyasını bir araya getirecek.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.acsummit.org web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi enerji ve ekonomi sektöründe faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor