İTÜ Çekirdek Girişimleri Halk Oylamasında Oylarınızı Bekliyor!

İTÜ Çekirdek 2014 Finali sürecinde düzenlenen internet oylamasıyla, girişimcilere destek olabilir ve onların İTÜ Çekirdek’te bir ofis sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

İTÜ Çekirdek 2014 Finali sürecinde düzenlenen internet oylamasıyla, girişimcilere destek olabilir ve onların İTÜ Çekirdek’te bir ofis sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek 2014 Finali Girişimleri;

A TAKIMI: Intracit, trafikteki araç kullanıcısının gerçek zamanlı GPS verilerini yol haritasına işler ve Ulaştırma Mühendisliği araçları ile analiz ederek bir noktadan diğerine en hızlı nasıl gidileceğini hesaplamakta.

AEROS: Mevcut üretim şekillerinden farklı bir yöntemle yeni tip düşük maliyetli, seri üretime uygun nanolif membranların üretilmesi hedeflenmekte.

AGHLAB: İnteraktif yaklaşım ile yaratıcı ve eğlenceli öğrenme modülleri geliştirmeyi hedeflemekte.

AKASYA: Yapay zekaya sahip ‘Akıllı Temizlik Asistanı’ robotu evinizde istenilen yeri temizlediği gibi siz elinizi süremeden kendini temizleme özelliğine de sahip.

BIOCOWER: BIOCOWER projesiyle büyükbaş hayvanların ağız ve gaz çıkarma yoluyla atmosfere yaydıkları metan gazı toplanılarak, küresel ısınmanın önüne geçilmesinin yanı sıra, sürdürülebilir yeni bir enerji kaynağına sahip olunacak.

BARBUN: Bilgisayar ve mobil cihaz kullanıcılarının sahip olduğu her türlü dijital verinin yedeklenmesi, saklanması ve geri getirilebilmesini sağlayan bulut bilişim hizmeti.

ARIACİL: 112 Arıacil projesi ile cep telefonlarına yüklenecek bir uygulama ve bu uygulama sayesinde olası kaza ve acil durumlarda 112 acil servisi arandığında kişinin bulunduğu yer noktasal olarak tespit edilecek ve en yakın ambulansın yönlendirilmesi sağlanacak. Bu sayede saniyelerin bile hayati önem teşkil ettiği trafik kazaları veya acil sağlık sorunlarında arayan kişinin bulunduğu adresi tarif etmekle zaman kaybetmesi önlenecek.

AKTİF GIDA AMBALAJ: Tasarlanan ambalaj ile soğukta muhafaza edilmesi gereken gıdaların sevkiyat, depolama ve hatta rafta tutulduğu süre boyunca soğuk zincirinin kırılmadan tüketiciye ulaşması amaçlanıyor.

BOCH: Kullanıcılarına gıda ve diğer tüketim malzemelerini temin etme konusunda yeni bir alışveriş kültürüne yönlendirmek amacıyla üretilmiş bir e-girişimcilik projesi.

ÇOCUK ELEKTRONİK: Ses kaynağının yön ve mesafesini bulma teknolojisi kullanılarak tasarlanan ürün ile kaybolan çocukları bulmak amaçlanmakta.

DUCOMPUTER: Cepte Kampanyalar projesi, kredi kartı kampanyalarından maksimum seviyede yararlanmayı ve takibini sağlamayı hedeflemekte.

ECO TEAM: Bina ve bina sistemleri tasarımında ilgili hesaplamaları ve analizleri yaparak doğru tasarım kararları almaya destek olacak web tabanlı çalışan bina performansı simülasyonu yazılımı.

FLORADEM: Elektrostatik Yüklemeli Akıllı Zirai İlaçlama projesi, tarım alanlarının etkin ilaçlanmasını ve toprakta oluşacak zararı minimize etmeyi hedefler. Zirai İlaçlama Makinasına yapılacak olan akıllı Elektrostatik Yükleme Sistemi entegrasyonu ile sağlanacak.

FCLABS: Tüccarefendi projesi alışveriş e-ticaret mecralarındaki satıcıların ürün, sipariş stok idaresini ve raporlamasını sağlayan web tabanlı bir idare paneli sistemi.

ERENALP: Bir balon yardımıyla rüzgar türbinini daha fazla yüksekliğe ulaştırarak daha fazla elektrik üretmek ve buna uygun rüzgar türbinini üretebilmek.

Elif Güngör: Yumurta kabuğu tozunun kalsinasyonu ile maliyet açısından daha düşük ve daha etkili bir tür doğal anti bakteriyel üretimi tasarlanmakta.

FRAMETECH: Proje, 6 sigma yöntemi ve simülasyon yöntemlerini kullarak geniş bir analiz ve raporlama yazılımı oluşturmakta.

GTRACK: GPS tabanlı iletişim yapan bir elektronik kit olup öncelikli amacı çocukların kayıp olması ve kaçırılması gibi durumların önüne geçmeyi hedeflemekte. Aileler bu kit sayesinde çocuklarının, harita üzerinde ki konumu görebilecekler. Çocuklar ailelerinin belirlediği alanın dışına çıktığında anda ise ailelerine ve çocuğun yakınındaki tanıdıklara telefonlarına bildirim, SMS ve çağrı yolu haber verilerek bir anda tüm ailenin seferber edebilmesini sağlamayı amaçlamakta.

HANGAAR: Artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanarak, görüntünün 2 boyutlu olmasının önündeki engelleri kaldırarak, giyilebilir bir akıllı gözlük tasarlamak ve üretmek.

JAZARİ: Proje ile evler otonom kararlar alırken, ev sahipleri evlerindeki her türlü elektronik cihaza anlık olarak doğrudan erişimi hedeflenmekte.

MAA: Retention Booster, web uygulaması ya da e-ticaret sitesi sahipleri için müşterilerinin bağlılığını artırmaya yarayan bir web servisi.

LİNGTECH: Çeviri hizmetlerini yapacak yenilikçi ve teknolojik platformu.

KUAX: İnteraktif dijital vitrin uygulaması ile kişinin hareketini algılayan ve ürün bilgisi verebilen geleceğin alışveriş mağazalarının vitrinlerini tasarlanmakta.

KAWAİ: SeyriFest projesi televizyon yayınları ile senkronize çalışan, televizyon ekranında beliren satılabilir ürünlerin listelendiği ve satışının gerçekleştiği çevrimiçi bir alışveriş platformu.

PRIME: Bilekliğin temel prensibi kalp ritim modellemesi yapıp kişiye özgü bir fonksiyon çıkarması. Bu prensip sayesinde kişinin hem kendine özgü bir identification olacak ve EKG dalgaları sürekli kontrol edilebilecek, kişinin kalp krizi riski ve ani değişiklikler tespit edilebilecek.

PROJE Z: Kullanıcılara internetteki video içeriklerini dublajlı ve ya altyazılı halde kendi ana dillerinde sunar.

ROBOTİCA: Projemiz akıllı telefonda bulunacak bir mobil uygulama ile kontrol edilebilen robotik araçlar yapmak ve bunlara ek materyaller ile senaryolar ile çeşitli oyunlar sunmak.

ROCKETSCIENCE: Projemiz, metin tabanlı aramayı kolaylaştıran, bulut tabanlı, ölçeklenebilen, gerçek zamanlı ve öğrenebilen bir arama motoru yapısı ve hizmeti.

SURFACTAN: Proje yenilebilir enerji kullanılarak kaplama üretimi gerçekleştirmekte.

SOB: SOB projesi insanların haber ve bilgi paylaşımını tarafsız ve yorumsuz diğer insanlara sosyal medya platformlarını kullanarak ulaştırmayı hedefleyen bir platform.

SMARTSTAY: Otel web platformu.

SENOSFER: Projemiz enerji ve iletişim altyapısı bulunmayan kırsal bir alanda bulunan doğal kaynaklara ait fiziksel verileri toplayan, inceleyen ve yorumlayan bir teknoloji platformu oluşturmak.

TABTOY STUDIOS: Tabtoy, 3-8 yaş çocukların çeşitli nesneleri üzerine koyarak oynayabileceği, sensörleri ile nesnelerin türünü, konumunu ve yönünü algılayan ve tablet bağlantısıyla çocuğa geribildirimler sunan bir sistem.

TIMESHADE: TimeShade projesi her bulut gibi kişisel veri güvenliğini sağlamakla beraber, birleştirme unsuru ile örneğin bir düğün, bir gezi/tatil, mezuniyet töreni gibi sınırsız senaryo üretilerek bir kişinin oluşturduğu Shade(Konuya Özel Klasör) içerisine alakalı diğer kullanıcıları da davet ederek onların sahip olduğu verileri tek bir platform içerisinde kolayca birleştirebilmelerini sağlamakta.

YERÇEKİMSİZ: Yercekimsiz; bulut altyapılarını kullanan, dinamik uygulamalar geliştirilebilen ve bu uygulamaların kullanımını sağlayan bir uygulama. (SaaS çözümleri)

Halk oylamasında birincinin 6 ay ofis imkanı kazanacağı yarışmada, birbirinden inovatif projelerin neler yaptığını öğrenmek, İTÜ Çekirdek'in bir parçası olmak ve girişimlere destek vermek isterseniz yukardaki verilen linkler yardımıyla veya www.itucekirdek.com/final2014/oylama sayfasından oylarınızı verebilirsiniz.

 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor