50 Milyon Kişiye Yeni Lisan Öğreten Girişim: Busuu

Busuu, 6 yılda 50 milyon kişiye yeni bir lisan öğreterek dünyanın en büyük dil öğrenme sitesi oldu. Türkiye, 1.6 milyon kullanıcı ile en önemli 10 ülke arasında bulunurken Türkiye’deki kullanıcılar, busuu’nun sosyal ağlarını en çok kullanan ülkeler arasında 2’nci sıraya yerleşti.

Busuu, 6 yılda 50 milyon kişiye yeni bir lisan öğreterek dünyanın en büyük dil öğrenme sitesi oldu. Türkiye, 1.6 milyon kullanıcı ile en önemli 10 ülke arasında bulunurken Türkiye’deki kullanıcılar, busuu’nun sosyal ağlarını en çok kullanan ülkeler arasında 2’nci sıraya yerleşti. Bu yıl hedef yüzde 100 büyüme ile 3 milyon üyeye ulaşmak.

Yabancı Dil öğrenme sitesi busuu, kuruluşundan bu yana 6 yıldan az sürede,  tüm dünyada 50 milyon kişiye dil öğreterek dünyanın en büyük online dil öğrenme sitesi oldu. Türkiye, 1.6 milyon kullanıcı ile en önemli 10 ülke arasında bulunurken Türkiye’deki kullanıcılar, busuu’nun sosyal ağlarını en çok kullanan ülkeler arasında 2’nci sıraya yerleşti.

Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 54’ü İngilizce öğrenirken yüzde 68’I kariyer için yeni dil öğrenmek istiyor. 2014’te yüzde 100 büyüyerek Türkiye’de 3 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen busuu, 2015 yılında da yine yüzde 100 büyüme ile Türkiye’de 6 milyon kullanıcıya ulaşmayı planlıyor.

‘En çok alışveriş için öğreniyoruz’

Busuu’nun gerçekleşitirdiği bu kilometre taşıyla birlikte kullanıcılarının dil öğrenme alışkanlıkları ile ilgili bir araştırma gerçekleştirilmiş. Bu araştırma, Türk kullanıcıların yabancı dili yurtdışında en çok alışveriş yapmak için faydalı bulduklarını gösteriyor. Türkiye’deki busuu kullanıcıların %72.1’i “Eğer bir dil seçebilseydiniz seyahat ederken hangi dili konuşmak isterdiniz” sorusuna ‘İngilizce’ yanıtını verdi. Türk kullanıcıların yurtdışındaki en büyük sıkıntısı ise, sokaktaki insanlar onlarla konuşmak istediğinde tam olarak sözlü iletişime geçemeyip, sadece gülümsemek zorunda kalmaları oldu.

Akıllı cepten giriyoruz

Araştırma yabancı dil öğrenirken teknolojiyi en çok kullananların ise Türk kullanıcılar olduğunu göstermiş. Kullanıcıların %41.4’ü seyahat etmeden önce bazı temel cümleleri öğrenmek için uygulama indirdiklerini söylemiş.

Busuu’ya olan yoğun talebin körüklediği önemli aşamayı bu ay başlarında busuu’nun dünyanın en büyük İngilizce Lisan Eğitim şirketi Pearson ile yaptığı işbirliği takip ediyor. Şimdi bu iki kurum birlikte İngilizce Yeterlilik sınavı olan GSET’i sunuyor. Busuu bu sınavı özel olarak sağlıyor ve İngilizce Yeterlilik Test pazarını değiştirecek bir açılım getiriyor.

Birden fazla dil konuşuluyor

Busuu’nun kurucusu ve CEO’su Bernhard Niesner konuyla ilgili şunları söyledi: “Son yıllarda kullanıcı sayısının önemli ölçüde arttığını gördük ve yeni lisan öğrenmek isteyen insanları cesaretlendirdiğimiz için çok mutlu olduk. Yeni nesillerin birden fazla lisan konuşmasını ve bunun bir ‘norm’ olarak dikkate alınmasını ümit ediyoruz.”

Gelecek haftalarda ise busuu İngilizce ve İspanyolca yeni gramer kurslarını lanse edecek. busuu tüm dünyadaki 50 milyon kullanıcısına lisan öğrenmeyi önemli avantajlarla kolaylaştırarak, internet ve mobil kullanıcılarına 11 farklı dil öğrenme fırsatı sunuyor.

Busuu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.busuu.com.tr web adresini ziyaret edebilirler Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor