UcakBileti.com Hızlı Büyümeye Devam Ediyor

Günümüzde en hızlı ve güvenli ulaşım şekillerinden olan uçak yolculuğu, en çok tercih edilen ulaşım türlerinin başında geliyor. Ürün ve hizmetlerin satın alımında interneti kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Detaylar haberimizde..

Günümüzde en hızlı ve güvenli ulaşım şekillerinden olan uçak yolculuğu, en çok tercih edilen ulaşım türlerinin başında geliyor. Ürün ve hizmetlerin satın alımında interneti kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle ucuz uçak bileti almak isteyenler araştırmalarını internette yapıyor, uçak biletlerini internetten alıyor.

Türkiye’de internet ve girişimcilik denince akla ilk gelen isimlerden olan Orkun Tekin’in sahip olduğu bir alan adı olan Ucakbileti.com, 2014 yılı başı itibariyle bir internet girişimine dönüşmüş, uçak bileti satışlarına başlamış bulunuyor. Internette uçak bileti satışı konusunda teknik ve ticari birikimi yüksek bir ekip ve bu ekibin başında yer alan İbrahim Bakış’ın proje liderliği ile hayata geçen Ucakbileti.com alan adının hikayesi de ilginç.

2011 yılında 250.000 USD gibi dikkat çekici bir bedelle satın alınan alan adı, bedeli açıklanmayan bir satış sonrası 2013 yılında Orkun Tekin’e devrolunuyor. Orkun Tekin alan adını satmak için değil bir girişim başlatmak amacıyla aldığını satınalma sonrası verdiği çeşitli beyanatlarda belirtiyor. 2013 yılı sonlarına doğru teknik çalışmaları biten sitenin 2014 yılı başı itibariyle bilet satışı yapmaya başladığını görüyoruz.

Projeyi yürüten İbrahim Bakış’ın verdiği bilgilere göre Ucakbileti.com geçtiğimiz 9 ay içerisinde hızlı bir büyüme gerçekleştiriyor. Dijital pazarlama, reklam ve arama motoru optimizasyonu konusunda atılan adımlarla birlikte 3 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği sitede 45.000’in üzernde bilet satışı gerçekleşmiş bulunuyor.

iOS, Android gibi mobil uygulamalarının geliştirme aşamasında olduğu ve çok yakında hazır olacaklarını belirten İbrahim Bakış, %24,5’luk müşteri devamlılık yüzdesini yakaladıklarını söylüyor. Türk Hava Yolları, Atlasjet, Pegasus, SunExpress, Anadolujet ve Onur Air farklı havayolu şirketlerinin Uçak Biletini satın alabilme, gidiş-dönüş biletlerini farklı havayolu şirketlerinden satın alabilme, havayolu şirketleriyle aynı fiyata, ekstra bir ücret ödemeden bilet satın alabilme gibi bir çok avantaja sahip olan Ucakbileti.com’un internette artan e-ticaret hacmi gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda önümizdeki yıllarda daha hızlı büyüyebileceğini söyleyebiliriz.

Haberimizi uçakla sık seyahet eden okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor