Global Enerji Otoritesi IAEE'nin Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu Oldu

Enerji ekonomisi alanında dünyadaki tek ve öncü uluslararası kurum olan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin (IAEE) yeni dönem başkanı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enerji Sistemleri Modelleme Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu oldu. Detaylar haberimizde..

Enerji ekonomisi alanında dünyadaki tek ve öncü uluslararası kurum olan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin (IAEE) yeni dönem başkanı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enerji Sistemleri Modelleme Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu oldu. Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu halen Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği başkanlığını yürütüyor.

Kumbaroğlu’nun IAEE başkanlığı ile birlikte enerji ekonomisi konusunda en saygın yayınları çıkartan ve ağları yöneten, yılda en az dört uluslararası konferans düzenleyen IAEE’nin etkinliklerinde ve yayınlarında Türkiye’nin adı daha çok geçecek. Dünyanın enerji otoriteleri, enerji ekonomisinde en güncel gelişmeleri ve uluslararası eğilimleri takip etmek için gözlerini Türkiye’ye çevirecek.

Enerji ekonomisi alanında tek ve öncü uluslararası kurum olan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği-IAEE’nin yeni dönem başkanı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enerji Sistemleri Modelleme Laboratuvarı Direktörü Gürkan Kumbaroğlu oldu. Birliğin Türkiye kolu olan Enerji Ekonomisi Derneği’nin de başkanı olan Prof.Dr. Gürkan Kumbaroğlu yeni görevini 2 yıl boyunca sürdürecek. Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği-IAEE’nin Türkiye’den yönetilmesi, bölgenin enerji terminali olabilmesini sağlayacak ekonomik analizlerin dünyanın önde gelen enerji ekonomistlerince tartışılması için bir fırsat sunuyor. Kumbaroğlu’nun başkanlığı iklim değişikliği müzakerelerinde Türkiye’ye özgü koşulların enerji dünyasında ekonomik analizlerle daha yakından takip edilip tartışılması için de önemli bir adım olacak.

IAEE’nin dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede aralarında Nobel ödüllü bilim adamları, bakanlar ve CEO’ların da bulunduğu 4500’ün üzerinde üyesi bulunuyor. Birlik, alanında en güncel gelişmelerin tüm yönleriyle en doğru biçimde değerlendirilmesine katkıda bulunuyor.

2008 yılında 31'nci IAEE Dünya Konferansı’nın İstanbul’a kazandırılması nedeniyle “İstanbul’un Kongre Elçisi” ödülünü alan Gürkan Kumbaroğlu 2015 yılında düzenlenecek olan 38'nci IAEE Dünya Konferansı’nı yine Türkiye’de, bu sefer Antalya’da yönetecek. IAEE Dünya Konferansının Türkiye’de yapılması 2008 İstanbul konferansında olduğu gibi ülkemizin bilim, kültür ve turizm merkezi olma potansiyelini öne çıkaracak.

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı-ICCI’da aldığı “Enerji Piyasalarına Bilimsel Katkı” ve Çin Bilimler Akademisi’nin seksen üç yıllık Akademi tarihinde 4.kişi olarak layık gördüğü “Kıdemli Uluslararası Bilim İnsanı” ödülleri de bulunuyor.

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu Hakkında 

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 1990 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden lisans, 1995 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden yüksek lisans ve 2001 yılında da yine aynı üniversiteden doktora derecesini aldı. Kumbaroğlu, İngilizce ve Almanca dillerini biliyor. Prof.Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 2005 yılında İstanbul ve Ankara’da farklı üniversitelerde enerji ekonomisi üzerine çalışmalar yürüten 20 öğretim üyesi önderliğinde bir araya gelerek EED’yi Boğaziçi Üniversitesi merkezli Enerji Ekonomisi Derneği’ni kurdu. Üye sayısı, çoğunluğu özel sektör çalışanı olmak üzere 218 olan Enerji Ekonomisi Derneği, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği-IAEE’nin Türkiye kolu olarak çalışmaya devam ediyor. Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, kuruluşundan beri Enerji Ekonomisi Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor.

IAEE hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.iaee.org web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor