Genç Başarı Eğitim Vakfı İle Girişimcilik Eğitimi Liselerden Başlıyor!

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) “Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” kapsamında sivil toplum kuruluşu olan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın yürüttüğü “3X Programı” hayata geçiyor. Detaylar Haberimizde

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) “Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” kapsamında sivil toplum kuruluşu olan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın yürüttüğü “3X Programı” hayata geçiyor. Gençlerin ‘Girişimcilik’, ‘Finansal Okur Yazarlık’ ve ‘İş Gücüne Etkin Katılım’ konularında gelişimlerinin hedeflendiği proje, öğrencilerin lise sıralarındayken iş dünyasına hazırlanmalarına, meslekleri tanımalarına ve girişimcilik duygusunu geliştirmelerine vesile olacak.

Vakıf, geçtiğimiz iki yılda toplam 150 liseden 220 öğretmene sunulan şirket eğitimleriyle 1200 öğrenciye ulaşırken, bu yıl 4000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye’de 1999 yılından itibaren faaliyet gösteren Genç Başarı Eğitim Vakfı, 1919 yılında Amerika’da kurulan ‘Junior Achievement (JA) /Genç Başarı’ organizasyonuna bağlı olarak çalışıyor. Genç Başarı Eğitim Vakfı, bu yıl hayata geçecek “3X Programı” kapsamında, rehber öğretmenler ve iş dünyası gönüllülerinin desteğiyle okullarda öğrencilerin mikro şirketler kurmalarına önayak oluyor, onları geleceğe hazırlıyor. 3X Programı süresince, iş dünyası gönüllüleri profesyoneller ve girişimciler okullarda kuracakları şirketlerde öğrencilere mentörlük yapacak. Projeyle bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, öğrencilerin iş hayatına yönelik profesyonel çözüm, kişisel gelişim, kritik-yaratıcı düşünme, organizasyonel yaklaşım ve en önemlisi öz güvenlerinin artmasının yanı sıra yenilikçi bakış açılarının gelişiminin ve yaparak öğrenme motivasyonlarının artması amaçlanıyor.

Genç Başarı Eğitim Vakfı, İstanbul genelinde geçtiğimiz iki yılda toplam 150 liseden 220 öğretmene sunulan şirket eğitimleriyle 1200 öğrenciye ulaştı. Yeni geliştirilen ‘3X Programı: Gençlerin İş Gücüne Etkin Katılımı, Finansal Okur Yazarlık ve Girişimcilik Yeteneklerinin Arttırılması Projesi’ ile bu yıl 300 liseden 400 öğretmene eğitim verilmesi ve eğitim alan öğretmenler ile 200 iş dünyası gönüllüsünün rehberliğinde 4000 öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Şirket Programı Nedir?

Şirket programı öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentörlerin rehberliğinde, kendi küçük ölçekli şirketlerini kurdukları, gerçek ürün/hizmet üreterek satış yaptıkları (okul sınırları içinde), yönettikleri ve program sonunda tasfiye ettikleri, “yaparak öğrenmeye dayalı” bir ”iş dünyasına hazırlık ve meslekleri tanıma” programı. Dünya’da yaklaşık 50 yıldır 122 ülkede uygulanmakta. Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı ve AB İşletmeler Genel Müdürlüğünce resmen tanınmış. Türkiye’de Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYIAD) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile proje iştirakçısı olan Girişimcilik Derneği’nin desteği ile imzalanan protokol kapsamında İstanbul genelinde dört yıldır yaygın olarak uygulanmakta.

Genç Başarı Eğitim Vakfı hakkında:

Genç Başarı Eğitim Vakfı, 1919 yılında Amerika’da kurulan ‘Junior Achievement (JA) /Genç Başarı’ organizasyonuna bağlı olarak, Türkiye’de 1999 yılında kurulmuş. Uluslararası Genç Başarı organizasyonunun, Brüksel’de bulunan Genç Başarı Avrupa (JA-YE Europe) merkezine bağlı olarak faaliyet gösteren Genç Başarı Eğitim Vakfı, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Genç Başarı Eğitim Vakfı, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, ekonomi ve iş yönetimi eğitimleri ve uygulamalı programlar düzenleyerek gençleri küresel ekonomiye hazırlamakta. Gençleri uygulamalı eğitim programları ile buluşturarak girişimciliği teşvik etmekte. Uygulamalı programların yanı sıra, inovasyon kampları ve ticaret fuarları düzenleyerek gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlamakta.

“3X Programı” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.3xgencbasari.com  web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor