Suudi Arabistan İle Ticaret Yapan Girişimci ve Yatırımcılara Büyük İmkan

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans ile The Saudi Fund for Development (SFD) arasında imzalanan anlaşma ile Türkiye Finans’ın Saudi Export Program (SEP) altında aracılık ettiği ithalat işlemleri için var olan limitinde ciddi oranda artış sağlanmış oldu. Detylar Haberimizde..

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans ile The Saudi Fund for Development (SFD) arasında 2009 yılında başlayan işbirliği, 5 Eylül’de imzalanan anlaşma ile pekiştirildi. Anlaşma ile Türkiye Finans’ın Saudi Export Program (SEP) altında aracılık ettiği ithalat işlemleri için var olan limitinde ciddi oranda artış sağlanmış oldu.

Türkiye Finans, Suudi Arabistan’ın petrol dışındaki mallarının ihracatını arttırmak ve bu malların ithalatını yapan Türkiye’deki yerleşik firmalara finansman ve sigorta kolaylıkları sağlamak üzere kurulmuş olan The Saudi Fund for Development (SFD) ile işbirliği anlaşmasını yeniledi.

2009 yılında Türkiye Finans ile SFD arasında başlayan işbirliği, karşılıklı güven ve verimli işbirliğinin artarak devam etmesi neticesinde 5 Eylül’de imzalanan anlaşma ile 5 yıl içerisinde 12 kat artmış.

Türkiye Finans Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen imza töreninde SFD tarafından hazır bulunan Genel Müdür Ahmed M. Al-Ghannam, iki kuruluşun fayda sağladığı bu tür işbirliklerinden memnuniyet duyduğunu belirterek bankanın yapısal ve finansal olarak göstermiş olduğu performansa dikkat çekerek gelecekte ihtiyaç duyulacak limit artış taleplerine pozitif yaklaşımın devam edeceğini ifade etti.

İmza töreninde Türkiye Finans adına hazır bulunan hazineden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney “ Türkiye’deki Kobilerin ihtiyaçlarına yönelik etkili bir finansman yöntemi olarak gördüğümüz SEP’ teki limitimizin işlem hacmimize paralel olarak 5 yıl içerisinde 12 katına çıkartılmasından memnuniyet duymaktayız. SEP işlemlerinde Türkiye’de en yüksek hacimli işlem yapan öncü banka olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberimizi Suudi Arabistan'da ticaret yapan ve yapmak isteyen girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor