Girişimci Öğrenciler, EO GSEA 2014 Başvuruları Devam Ediyor!

Entrepreneurs Organization, GSEA ile lise ve üniversite eğitimi süresince kendi işini kurmuş öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getirerek, erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma imkanı sunuyor. Detaylar Haberimizde..

Entrepreneurs Organization, Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) / Uluslararası Girişimci Öğrenci Yarışması ile lise ve üniversite eğitimi süresince kendi işini kurmuş öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getirerek, erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma imkanı sunuyor.

Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) yarışması ile öğrenci girişimciler, küresel anlamda görünürlük kazanarak, daha emin adımlarla ilerleyebilme şansına sahip oluyorlar.

GSEA Nedir?

Global Student Entrepreneur Awards, lise veya üniversite öğrenimi boyunca kendi işini kurmuş ve işleten öğrencilere yönelik bir yarışma . Yarışmaya lise ve üniversite (Lisans ve Ön lisans)seviyesinde öğrenim görmekte olan kişiler katılabiliyor. Ülkesinde birinci olarak global yarışmaya hak kazanan adaylar dünyanın dört bir yanından gelen rakipleriyle yarışıyor.

1998’de Saint Louis University tarafından başlatılan GSEA, şu anda Entrepreneurs Organization’ın bir programı olarak devam etmekte.

Neden GSEA?

GSEA, erken evredeki girişimci öğrecilere destek olmak amacıyla organize ediliyor. Öğrencilerin mentorluk, itibar ve işlerini bir sonraki adıma taşımalarına fırsat verecek bağlantılara erişmesi sağlanıyor.

Yarışmanın Kategorileri;

  • Global Student Entrepreneur Award: Öğrencinin 2013/2014 akademik yılı içerisinde geçerliliği kabul edilmiş bir üniversitede ön lisans veya lisans öğrenim görmesi gerekmekte. Son sınıf öğrencilerinden başvuruların sonuçlanacağı 31 Aralık 2014 tarihine kadar mezun olanlar da katılabilirler.
  • High School Student Award (Lise Öğrenci Ödülü): Öğrencinin 2013/2014 akademik yılı içerisinde geçerliliği kabul edilmiş bir lisede öğrenci olması ve başvuru sırasında okula kayıtlı olması gerekmekte.

Global Student Entrepreneur Awards Yarışmasına Kimler Katılabilir ?

  • Öğrencinin 2013/2014 akademik yılı içerisinde geçerliliği kabul edilmiş bir üniversitede ön lisans veya lisans öğrenim görmesi gerekmekte. Son sınıf öğrencilerinden başvuruların sonuçlanacağı 31 Aralık 2014 tarihine kadar mezun olanlar da katılabilirler.
  • Öğrenci, bir şirketin sahibi, kurucusu veya idari hissedarı, ayrıca şirket operasyonlarının esas sorumlusu olmalı.
  • Öğrencinin şirketi, üst üste en az 6 aydır çalışıyor olmalı ve kar amacı gütmeli.
  • Öğrencinin daha önce GSEA’yı kazanmamış olması ve/veya 2013 GSEA yarışmasındaki son 5 finalistten biri olmaması gerekmekte.

High School Student Award Yarışmasına Kimler Katılabilir ?

  • Öğrencinin 2013/2014 akademik yılı içerisinde geçerliliği kabul edilmiş bir lisede öğrenci olması ve başvuru sırasında okula kayıtlı olması gerekmekte.
  • Öğrenci, bir şirketin sahibi, kurucusu veya idari hissedarı ayrıca şirket operasyonlarının esas sorumlusu olmalı.
  • Öğrencinin şirketi, üst üste en az 6 aydır çalışıyor olmalıdır ve kar amacı gütmeli.
  • Öğrencinin daha önce GSEA’yı kazanmamış olması gerekmekte.

GSEA Global Finalleri’ne katılmaya hak kazanan liseli ve üniversiteli öğrenci girişimcilerin uçuş ve otel masrafları karşılanıyor. Öğrencilere girişimlerini EO üyeleri, mezunlar, davetliler ve medyanın önünde sunma fırsatı veriliyor.

GSEA yarışmasına başvuruda bulunmak isterseniz 30 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilirsiniz. GSEA yarışması hakkında daha detaylı bilgiye ise www.gseaturkey.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi lise ve üniversite eğitimi süresince kendi işini kurmuş öğrenci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor