Anılarınızı Canlandıran Yerel Gazoz Odaklı E-Ticaret Girişimi: Gazozcum

Bursalı bir girişimci, internetteki birçok alışveriş sitesinden etkilenerek, Türkiye'nin yerel gazozlarını bir sitede buluşturdu. Kurduğu internet sitesi ile Ankara'dan Kayseri'ye, Niğde'den Giresun'a kadar birçok kente üretilen 24 markanın 37 çeşit gazozunun satışını gerçekleştiriyor.

Bursalı girişimci, internetteki birçok alışveriş sitesinden etkilenerek, Türkiye'nin yerel gazozlarını bir sitede buluşturdu. Gittiği bir restoranın menüsündeki farklı kentlerin damak tadına göre yapılmış mahalli gazozlardan görünce, bunu tüm Türkiye'ye yaymak isteyen Bursalı girişimci Safa Gönen, kurduğu internet sitesi ile Ankara'dan Kayseri'ye, Niğde'den Giresun'a kadar birçok kente üretilen 24 markanın 37 çeşit gazozunun satışını gerçekleştiriyor.

Bursa'da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Safa Gönen, internet üzerinden yapılan alışverişe farklı bir boyut kazandırdı. Bölgelere özgü olarak farklı damak tatlarında üretilen gazozları satmayı düşünen Gönen, kurduğu www.gazozcum.com internet sitesiyle Türkiye'nin dört bir yanına farklı tatları ulaştırmayı hedefliyor. Yeni bir alanda nostaljik içecekleri sattığını söyleyen Gönen, girişimcilik öyküsünü şöyle anlattı:

"Bir gün İstanbul Cihangir'de otantik restoranda otururken, menüdeki içecekler bölümü dikkatimi çekti. Türkiye'nin dört bir yanından mahalli gazozlar yer alıyordu. Ankara'dan Kayseri'ye, Niğde'den Giresun'a çeşit çeşit gazozlar vardı. Birkaç tanesini denedim hepsi değişik tat ve lezzetteydi. Birden aklıma 'bundan herkes neden yararlanmasın' fikri geldi. İnternet üzerinden ticaret yapan arkadaşlarımla konuştum. Düşündüğüm site adının da kullanılmadığını öğrenince bu işi yapmaya karar verdim. Türkiye'nin dört bir yanından 24 marka ve 37 farklı gazoz üretildiğini öğrenince şaşırdım. Hepsiyle tek tek irtibata geçerek, teklifimi sundum. Şimdi gelen siparişler üzerine Bursa'da depo kurup, sevkiyat yapıyoruz. En kısa zamanda sitemizdeki marka sayısını arttırmayı hedefliyoruz."

Dikkat İçinden Anılarınız Çıkabilir

Sevkıyat konusunda hassas çalıştıklarını da dile getiren Gönen, "Ürünlerimizi kırılmaya karşı korumalı 6'lı özel ambalaj ile paketler halinde gönderiyoruz. Kargo dahil paket fiyatını 19.80 TL'den tüm Türkiye'ye yolluyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ayrıca internet üzerinden ticaret yapan büyük firmaların da dikkatini çektik. Çok ünlü bir yatırımcı bize büyük rakamlarla ortaklık teklif etti. Ancak şimdilik düşünmüyoruz" diye konuştu.

'Dikkat içinizden anılarınız çıkabilir' sloganıyla satış yaptıklarını ifade eden Gönen, slogana uygun olumlu geri dönüşümler aldıklarını kaydetti. Sattıkları gazozların çok eski yıllarda o kentlere özgü olarak satıldığını hatırlatan Gönen, birçok insanın çocukluk tatlarına ulaştığı için teşekkür maili aldıklarını da sözlerine ekledi.

Gazozcum hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gazozcum.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor