Türkiye'nin Kitlesel Bazda En Fazla Fonlanan Projesi "Sarmaşık" Oldu!

Proje sahiplerine ve proje destekçilerine etkili, anlamlı ve eğlenceli bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyen Fongogo, her türlü projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan sermayenin kitlelerin desteğiyle bir araya getirilmesine aracı oluyor. Detaylar haberimizde..

Proje sahiplerine ve proje destekçilerine etkili, anlamlı ve eğlenceli bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyen Fongogo, her türlü projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan sermayenin kitlelerin desteğiyle bir araya getirilmesine aracı oluyor. Fongogo'nun aracı olduğu projelerden biri olan “Sarmaşık” güzel bir başarıya imza attı.

Tolga Karaçelik’in ikinci uzun metraj filmi “Sarmaşık”, iki ay boyunca sürdürülen başarılı pazarlama çalışmalarının sonunda  27.470 TL toplayarak bu güne kadar Türk platformları içinde en fazla fonlanan proje oldu.

Ünlü yönetmen bu başarıyı: “Filmimizi yaratma aşamasında en zorlandığımız bu dönemde fongogo bizi destekçilerimizle buluşturdu. Bu desteğin maddi anlamdaki katkısı dışında, filmimize değer veren bunca insan olduğunu görmemizi sağlamasından dolayı manevi anlamı da büyüktür.” sözleriyle yorumladı.

22 Mart’ta çekimlerine başlanan Sarmaşık Avrupa’nın en önemli festivallerinden Karlovy Vary Film Festivali’nin "work in progress" bölümünde tüm dünyadan seçilen on beş film arasına girerek başarısını kanıtlamış.

Tolga Karaçelik gibi başarılı bir yönetmenin yanı sıra, Bilge Elif Turhan filmin yapımcısı, Nuri Bilge Ceylan ve Çağan Irmak gibi başarılı yönetmenlerle çalışan Gökhan Tiryaki de filmin görüntü yönetmeni olarak ekipte yer alıyor.

Fongogo Nedir?

Fongogo projelerin kitleler tarafından desteklendiği, "crowdfunding" fikri üzerine kurulmuş bir kitlesel fonlama platformu. Bir internet şirketi olan Fongogo, gerek birey ve şirketler gerekse vakıf ve dernekler için hizmet vererek sosyal medya odaklı bir pazar alanı yaratma amacı güdüyor. Bu amaçla projeler için:

  • pazar araştırması/fikrin kitleler tarafından kabul görmesi
  • farkındalık/pazarlama/ön satış
  • fon toplama

olanağı sunuyor. Proje sahipleri, projelerini Fongogo.com'da görücüye çıkarıyorlar. Destekçiler büyük ya da küçük miktarlarla fon desteğinde bulunuyorlar ve karşılığında fon değeriyle alakalı, proje sahipleri tarafından belirlenmiş hediyeler/ödüller alıyorlar.

Hem proje sahipleri hem de destekçiler sosyal medya (Facebook/Twitter/LinkedIn vb.) ile projeleri tanıtmak ve paylaşmak için gereken erişime Fongogo aracılığıyla sahip olabiliyorlar. Böylece, destek bulmak ve hedefi yakalamak için online dünyada viral bir etki oluşturma imkanı doğmuş oluyor.

Sarmaşık’ın yakaladığı başarının ardından, hayata geçirilebilecek film projelerini ve çeşitli fikirlerini harcamak isteyemeyenlere Fongogo fırsat sunmaya devam ediyor.

Fongogo hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.fongogo.com'u ziyaret edebilirsiniz. Yaptığı paylaşımları ise facebook ve twitter adreslerinden takip edebilirsiniz.

Haberimizi kitlesel fon arayışında olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor