Metro Sosyal Girişimci Ödüllerine En Çok İlgi Türkiye'den!

Metro Toptancı Market’in global çapta başlattığı yarışmanın Türkiye ayağında değerlendirme süreci başladı. Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014, Metro ülkeleri arasında en yüksek başvuru ile Türkiye’yi liderliğe taşıdı. Detaylar haberimizde..

Sosyal girişimcilere destek olmak, onların başarılarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla, Metro Toptancı Market’in global çapta başlattığı yarışmanın Türkiye ayağında değerlendirme süreci başladı.

Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014, Metro ülkeleri arasında en yüksek başvuru ile Türkiye’yi liderliğe taşıdı.

Yaşadığı toplum ve dünya için fark yaratan girişimci iş insanlarını gün ışığına çıkarmayı hedefleyen Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014’ün başvuruları sonlandı. Aralarında girişimci isimlerin de bulunduğu çok özel bir jüri tarafından değerlendirilecek adaylar, Eylül ayında gerçekleşecek finalde ödüllerine kavuşacak. 300’ün üzerinde katılım gerçekleşen yarışma, Metro ülkeleri arasında en yüksek başvuru ile Türkiye’yi birinci sıraya yükseltti.

Türkiye’nin her bölgesinden yarışmaya başvuran adaylar; esnaf, küçük işletme, oteller, cafe-restoran-catering firmaları, serbest meslek ofisleri, sağlık kuruluşlarından oluşan 6 kategoride yarışıyor.

Her kategoride en yüksek oyu alan 10’ar katılımcı finale kalacak ve aralarında girişimcilerin de bulunduğu proje jürisi, her kategorinin birincisini belirleyecek. Kategori birincilerine 5.000 TL nakit para ödülü, her kategoride en çok oy alan ilk 10 kişiye Başarı Sertifikası verilecek. Kategori birincileri arasından bir kişi ise 20 bin TL’lik Yılın Sosyal Girişimcisi Büyük Ödülü’nü kazanacak. Proje kazananları Eylül ayında düzenlenecek ödül töreniyle duyurulacak.

Yarışmadan kısa notlar ise şöyle:

  • Yarışmaya İzmir’den Diyarbakır’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından başvurular oldu.
  • Başvuru sayısı sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin ilk 5’te yer alırken, Antalya, Konya, Adana ve Eskişehir’den de katılımların yoğun olduğu görüldü.
  • En fazla başvuru sırasıyla Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden yapıldı.
  • Aday profilinde kadın ve erkek girişimciler birbirine yakın oranda yer alıyor.
  • Sağlıktan gıdaya, eğitimden sanata ve spora kadar birçok hikayeye kapı açan yarışmaya en fazla esnafların ilgisi oldu.

Metro Toptancı Market hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.metro-tr.com web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor